Är det nu Villa Lidköping ska bli vinnare?

Villa Lidköping har i flera år varit dominerande i svensk bandy och har spelat semifinal varje år sedan 2010 med final både 2012 och 2016. Båda dessa slutade dock med förlust och faktum kvarstår att Villa har under sin långa bandyhistoria aldrig vunnit det där SM-guldet. Det har sagts förr, men är det dags nu

Spela på bandy

Bandy har kanske aldrig fått samma internationella genomslag som fotboll, ishockey eller
volleyboll, men för oss svenskar har sporten en alldeles unik plats i våra hjärtan. Faktum
är att vi, tillsammans med ryssarna, är världsledande på bandyfronten.

Ola Johanssons facit: 20 finaler, 17 guld

Som spelare och ledare har Edsbyns Ola Johansson varit med i 21 finaler – och vunnit 17. Det i en sport där finalen avgörs i en endaste match. 
Nedan är ett utdrag ur Daniel Engström Stensons reportage "Hur F*n Kunde Edsbyn Vinna" från Magasinet Bandyportföljen #21.

Tunga beskedet: Ingen bandy i OS 2022

Det internationella bandyförbundet (FIB) har länge deklarerat att man satsat hårt för att bandyn ska ingå som ny sport i OS i Peking 2022. Ett omfattande arbete med att utveckla bandyn i Kina har pågått under flera år och rapporter gällande bandyns status i jämförelse med nuvarande sporter i Vinter-OS har presenterats men efter ett uttalande från IOK:s vice president verkar det som att bandyn inte kommer att ta plats i Peking.