Frillesås är inte att leka med

24 februari 2018 skrevs bandyhistoria i skogen mellan Kungsbacka och Varberg när ett halländskt lag för första gången kvalificerade sig för elitseriespel i bandy. Vi hakade på och var på plats på Sjöaremossen när Frillesås BK tog steget upp.

Back to the roots

Redan som sjuåring blev Lyn Gibb-de Swarte förälskad i skridskoåkning och is. Men det skulle dröja många decennier innan hon upptäckte bandyn. Sedan två år tillbaka kämpar hon för att återuppväcka en bortglömd sport i dess födelseland.

Jasper Felder: ett bandyliv i ständig exil

Jasper Felder är spelande tränare i Stockholmsklubben GT/76s b-lag. Vägen dit har gått via en del rätt otippade stationer, bland annat inom dans och extremsporten Ice cross downhill. Och ännu har den snart 48-årige svenskamerikanen inga planer på att lägga av med bandyn. Det är fortfarande lika roligt som när han började.

Är det nu Villa Lidköping ska bli vinnare?

Villa Lidköping har i flera år varit dominerande i svensk bandy och har spelat semifinal varje år sedan 2010 med final både 2012 och 2016. Båda dessa slutade dock med förlust och faktum kvarstår att Villa har under sin långa bandyhistoria aldrig vunnit det där SM-guldet. Det har sagts förr, men är det dags nu

Spela på bandy

Bandy har kanske aldrig fått samma internationella genomslag som fotboll, ishockey eller
volleyboll, men för oss svenskar har sporten en alldeles unik plats i våra hjärtan. Faktum
är att vi, tillsammans med ryssarna, är världsledande på bandyfronten.

Ola Johanssons facit: 20 finaler, 17 guld

Som spelare och ledare har Edsbyns Ola Johansson varit med i 21 finaler – och vunnit 17. Det i en sport där finalen avgörs i en endaste match. 
Nedan är ett utdrag ur Daniel Engström Stensons reportage "Hur F*n Kunde Edsbyn Vinna" från Magasinet Bandyportföljen #21.