All in Nyhet

Lomanov: "Skrynnik dödar bandyn"

Uppgjorda matcher, sjunkande publiksiffror och ekonomiska problem. Nu har storstjärnan Sergei Lomanov fått nog. Under en match som uppges vara fixad för att ordna förlust för Jenisej i den första kvartsfinalen mot Uralsky Trubnik pratade Lomanov rakt in i kameran och riktar kritik mot det ryska förbundet. Idag kommer nya uppgifter om uppgjorda matcher.

Bandyn gör entré i Universiaden

När Universiaden anordnas i ryska Krasnojarsk med start 2 mars är bandy för första gången en del av det stora programmet. Sverige skickar trupper på både dam- och herrsidan till turneringen som enligt damernas förbundskapten Magnus Nordin innebär en försmak av ett OS-deltagande.

Stabæk tog fjärde raka NM-guldet

Den norska dominanten Stabæk tog ännu ett guld efter att återigen slagit Solberg i en final. Denna gången togs seger hem komfortabelt med hela 6-0. Stor segerorganisatör var den före detta Villaspelaren Nikolai Rustad Jensen med två mål och två assist under matchen.

Är Motala redo att utmana om slutspelsplats efter segern mot Edsbyn?

IFK Motala är ett av elitseriens mest klassiska bandylag. Under storhetstiden på sent 80-tal knep man bland annat SM-guldet ledd av nyckelspelare som Håkan Rohlén och Mikael Arvidsson 1987. De senaste decennierna däremot har varit betydligt tuffare för det blåvita gänget. Flera sejourer ner till allsvenskan och ekonomiska problem har gjort att det ibland har sett mörkt ut för lagets chanser att någonsin hitta vägen tillbaka till topplaceringarna. Eller är det dags nu?