Lomanov: "Jag har länge haft en önskan att spela i Sverige"

Lomanov: "Jag har länge haft en önskan att spela i Sverige"

Lagkapten i det ryska landslaget. Foto: Michael Erichsen

I en intervju på Jenisejs hemsida säger Rysslands lagkapten, Sergei Lomanov att han inte planerar att avsluta sin karriär under de kommande åren och om önskan att testa på spel i Sverige. 

I intervjun berättar han bland annat om fördelen med att spela inomhus.
- Spel utomhus med snö, regn och vind gör att det ofta blir mer slumpartat. När du är bättre än motståndarna är det lättare att bevisa det inomhus på bra underlag. 

Den stora målgöraren har blivit 35 år men ser inget slut på sin karriär ännu på ett bra tag och har inte tröttnat på bandyn.
- Min ålder är inget jag tänker på. Se på Sveshnikov som är 43 år eller Tyuakavin som är 40. Jag är full av energi och ingen spelare är perfekt, man kan alltid bli bättre. Om hälsan tillåter kommer jag spela tills jag är 40 år i alla fall. 

Det har länge ryktats om spel i Sverige för Lomanov och bland annat nämndes för ett par år sedan Sirius där hans pappa spelade som ett alternativ. 
- Jag har länge haft en önskan att spela i Sverige. Jag brukar få erbjudanden varje år men jag trivs så bra i Krasnoyarsk och jag gillar vår spelstil i Jenisej och får en kick av att spela med mina vänner i laget.  

Inför VM är han bara 14 mål från Sergei Obukhovs VM rekord.
- Jag hade faktiskt ingen aning om det. Jag kommer givetvis försöka göra så många mål jag kan men det viktigaste är att laget vinner. Dessutom, om Ryssland vinner nu för fjärde året i rad så kommer jag bli den förste att bli världsmästare nio gånger.

Läs hela intervjun här (rysk text): hc-enisey.ru

Nu finns #framtidsnumret hos Pressbyrån. Hitta din närmaste återförsäljare här. 

VM-finalen kan flyttas inomhus

VM-finalen kan flyttas inomhus

Irkutsk planerar för bandyhall som ska rymma 4 000 åskådare

Irkutsk planerar för bandyhall som ska rymma 4 000 åskådare