Bandyhall i Oslo allt närmare

Bandyhall i Oslo allt närmare

I juni skrev Bandyportföljen om pengar som avsatts i budget för en bandyhall på Valle Hovin utanför Oslo, Norge. Nu meddelar det norska bandyförbundet att planen är att inviga hallen när förbundet fyller 100 år. 

Tidigare har 8 MNOK avsatts för projektering och nu jobbar man tillsammans med Oslos idrottsråd för att avsätta pengar även för 2018 och 2019. Projektet ska vara klart för extern revision 1 maj 2017 och förväntas vara klart i augusti samma år. Målet är att ha klart hallen senast 2020 då i samband med förbundets 100-års jubileum. Bandyhallen skulle då bli den andra i Norge efter Vikingskipet i Hamar som invigdes redan 1993. 

LÄS OCKSÅ: Pengar avsätts för bandyhall i Oslo

Målet är också att Valle Hovin ska ha åtta månaders issäsong. I hallen planerar man verksamhet för både bandy och skridsko samt andra aktiviteter. 

Bandyportföljens största nummer någonsin med 120 sidors bandy går nu att beställa genom att teckna en prenumeration för bara 349 kr. 

Tidskrift på arabiska ska få fler intresserade av bandy

Tidskrift på arabiska ska få fler intresserade av bandy

IFK Kungälv ansöker om lån på 1,8 miljoner

IFK Kungälv ansöker om lån på 1,8 miljoner