Lomanov utmanar FHMR och överklagar sin avstängning

Lomanov utmanar FHMR och överklagar sin avstängning

Ni känner till det vid det här laget. Det ryska förbundet stängde av Sergei Lomanov för upprepad kritik mot förbundet och president Boris Skrynnik. FHMR skickade dessutom en begäran till Jenisej och Krasnoyarsk guvernör att säga upp hans kontrakt som tränare, vilket Jenisej svarade på genom att släppa brevet till den ryska pressen. Nu berättar Lomanov i en intervju att man kommer att överklaga beslutet och ta det till domstol. 

Avstängningen har blivit ett hett debatterat ämne i hela bandyvärlden och flera personer i Ryssland har kommenterat händelsen. Krasnoyarsk guvernör Maxim Terek har gått ut och öppet stöttat Lomanov och påpekat att de inte har någon rätt att begära en uppsägning av tränaren.

Vi måste sätta oss ner med det verkställande utskottet i förbundet och diskutera. Det är viktigt att lösa dessa frågor på ett vänligt sätt
— Pavel Kolobkov, Idrottsminister

 Ryssland sportminister, Pavel Kolobkov pratade med media om vikten att lösa den här konflikten.
- Lomanov var en stor idrottsman och är en stor ledare och tränare. Vi måste sätta oss ner med verkställande utskottet i förbundet och diskutera. Det är viktigt att lösa dessa frågor på ett vänligt sätt. 

LÄS OCKSÅ: Lomanov: »De kan få bort mig från sidlinjen, men inte från mitt jobb i Jenisej«

Dessutom har Rysslands förbundskapten Sergei Myaus kommenterat att FHMR helt enkelt inte har någon rätt att säga upp vissa personer från de olika klubbarna. 

Jag vill betona att en offentlig ursäkt hade gjort att ärendet var avslutat
— Nikolai Valuev, FHMR

Nikolai Valuev, tidigare prisad världsmästare inom boxning, är medlem i det verkställande utskottet i FHMR kommenterade avstängningen i en intervju med Sport-Express. 
- Lomanov har misskrediterat förbundet och dess ledare, inklusive president Boris Skrynnik. Avstängningen är hård men absolut nödvändig. Jag vill betona att en offentlig ursäkt hade gjort att ärendet var avslutat. 

LÄS OCKSÅ: »Det finns krafter som försöker skapa en ny liga i Ryssland«

Källor: Sport-Express, Socmedia, Newsbabr, TCK.tv

Tellus hissar prideflaggan på Zinken

Tellus hissar prideflaggan på Zinken

»Det finns krafter som försöker skapa en ny liga i Ryssland«

»Det finns krafter som försöker skapa en ny liga i Ryssland«