Lomanov avstängd i två och ett halvt år

Lomanov avstängd i två och ett halvt år

Foto: Jevgenij Kuznetsov, HC Jenisejs Presstjänst

Under den senaste tiden har det pågått en konflikt inom rysk bandy där bland annat en debattartikel i höstas ifrågasatte var alla pengar som klubbarna betalar till det ryska bandyförbundet tar vägen. Sergei Lomanov Sr, huvudtränare i Jenisej, har varit en av de kritiska rösterna i olika forum. Nu rapporterar ryska medier att det ryska bandyförbundet, FHMR, beslutat att stänga av Lomanov från bandyn i två och ett halvt år.

Det började redan under förra säsongen när det ryska förbundet stängde av Sergei Lomanov Sr i fem matcher under det ryska mästerskapet. Detta efter en incident i Irkutsk, när Jenisej förlorade med 4-3 mot Baikal Energy. Nu har alltså Lomanov drabbats av ännu en avstängning – den här gången i två och ett halvt år. Enligt sajten Avtoritetnoeradio utesluter Lomanov inte att detta hör ihop med att hans son, Segei Lomanov Jr, inte finns med i det ryska lag som spelar fyrnationsturneringen i Trollhättan den kommande helgen. Rysslands förbundskapten, Sergei Myaus, sägs ha meddelat Lomanov Jr att han vill satsa på yngre spelare under samlingen.
Myaus svarade själv på frågan om varför Lomanov Jr inte är med på förbundets hemsida:

– Det är inte ovanligt att de mest rutinerade spelarna vilar under sådana här samlingar. Lomanov är fortfarande aktuell för VM i Sandviken.

LÄS OCKSÅ: »De kan få bort mig från sidlinjen, men inte från mitt jobb i Jenisej«

Bandyportföljen har ännu inte tagit del av några uppgifter som fastställer vad exakt som ligger bakom Lomanov Sr:s avstängning.

Källa: Rsport.ru

Lomanov: »De kan få bort mig från sidlinjen, men inte från mitt jobb i Jenisej«

Lomanov: »De kan få bort mig från sidlinjen, men inte från mitt jobb i Jenisej«

Örn Ekblom: »Vi känner oss som bäst i Stockholm«

Örn Ekblom: »Vi känner oss som bäst i Stockholm«