»Det finns krafter som försöker skapa en ny liga i Ryssland«

»Det finns krafter som försöker skapa en ny liga i Ryssland«

Foto: Bildbyrån

Som Bandyportföljen berättade igår har Sergej Lomanov Sr blivit avstängd från rysk bandy i 2,5 år. En person med god insyn i rysk bandy berättar mer om vad som kan ligga bakom avstängningen.

– Lomanov och Skrynnik har varit ovänner sedan 2007. Det spårade ur efter en incident i februari när Jenisej mötte Bajkal Energy i Irkutsk där Lomanov och Alan Dzhusoev blev avstängda i fem matcher. Förbundet sa att de två försökt ge sig på en av Bajkal-spelarna efter matchen. Skrynnik och förbundet favoriserar vissa lag, och just nu ligger Jenisej verkligen på minussidan.

Men avstängningen blev istället för ett slut på konflikten snarare en upptrappning.

– Efter det försökte förbundet förbjuda Lomanov att prata med media. Men det gick ju sådär. Sedan ändrades spelschemat fullständigt inför den här säsongen. Det blev fler matcher och extremt kort vila mellan dem. Det gjorde att Lomanov gick till hård kritik mot förbundet, och det var inte populärt.

LÄS OCKSÅ: »De kan få bort mig från sidlinjen, men inte från mitt jobb i Jenisej«

Det är det här som ska ha lett fram till avstängningen. Enligt Bandyportföljens källa är läget i rysk bandy minst sagt svajigt för tillfället.
– Det är splittrat just nu. Det finns krafter som försöker skapa en ny liga i Ryssland. Det är något som Skrynnik förmodligen känner till, och det kan ligga till grund till varför Lomanovs straff blev så hårt. Lomanov är en viktig person i rysk bandy som besitter hög kunskap, och förbundet kan känna sig hotade av honom. 

Lomanov utmanar FHMR och överklagar sin avstängning

Lomanov utmanar FHMR och överklagar sin avstängning

Lomanov: »De kan få bort mig från sidlinjen, men inte från mitt jobb i Jenisej«

Lomanov: »De kan få bort mig från sidlinjen, men inte från mitt jobb i Jenisej«