Det fanns en tid då Kalix var bandysveriges största publiklag

Det fanns en tid då Kalix var bandysveriges största publiklag

Ikväll tar Kalix emot IFK Vänersborg hemma. Båda lagen har mycket att spela om. Hemmalaget jagar säker mark medan bortalaget vill säkra en slutspelsplats. Trots det väntas endast några hundra åskådare, men det fanns en tid då Kalix var det stora publiklaget i bandysverige. 

Säsongen 1993/94 var Kalix nykomling i Allsvenskan (då, Sveriges högsta serie). Väl där hamnade man topp fyra i den norra serien och kvalificerade sig därmed till Elitserien och därefter även slutspel. Bandyintresset spred sig över hela Norrbotten och det ordnades bussresor från Luleå och till och med från Gällivare, ca 25 mil bort. Publiksnittet den säsongen skrevs till 2 754 personer vilket var det högsta i bandysverige. 

Hur säsongen slutade och mer om när både Kalix och den lokala rivaliteten mellan Kalix, Nyborg och Karlsborg var som allra störst läser ni i Daniel E Stensons reportage »Rivaliteten som försvann« i #derbynumret av Magasinet Bandyportföljen som kommer till prenumeranter i veckan.
Du kan beställa ditt exemplar av numret eller teckna din prenumeration via denna länk. 

En titt på #derbynumret

En titt på #derbynumret

»Det kommer en sommar då man inte bara leker«

»Det kommer en sommar då man inte bara leker«