Två raka förluster för Jenisej efter den långa segersviten

Två raka förluster för Jenisej efter den långa segersviten

Denis Rysev och hans Baikal Energy bröt Jenisejs segersvit. 

Jenisej har dominerat den ryska ligan under säsongen och mäktade med imponerande 19 (!) raka segrar. Första förlusten kom sedan mot Baikal Energy i början av veckan som följdes upp med en förlust till mot Dynamo Moskva. 

Det var Baikal Energy med den före detta Siriusspelaren, Ilja Grachev i laget som bröt Jenisejs svit när man tog en viktig hemmaseger inför över 5 000 åskådare på Arena Trud. Matchen slutade 4-3 efter att Jenisej först tagit ikapp ett 3-0 underläge innan Tolstikhin avgjorde matchen för hemmalaget i den 90:e minuten. 

Dynamo tog emot Jenisej på tisdagskvällen, en match som egentligen skulle spelats redan i november men som flyttades på grund av magsjuka i Jenisej. Matchen var till en början jämn och efter halvtimmen spelad stod det 2-2 innan Dynamo gick ifrån. Slutresultatet skrevs till 6-3. 

Trots förlusterna ligger Jenisej hela åtta poäng före tvåan i ligan, Baikal Energy som jagas av SKA Neftyanik och Dynamo Moskva. Efter topp fyra lagen så är det så mycket som 15 poäng ner till femteplats där vi hittar Kuzbass i tabellen. 

Se målen från Baikal Energy-Jenisej

Se Somalias första seger någonsin

Se Somalias första seger någonsin

Per Hellmyrs om hälsingederbyt

Per Hellmyrs om hälsingederbyt