»Det viktiga är mötet mellan människor«

»Det viktiga är mötet mellan människor«

Utdrag från #framtidsnumret, december 2015. Text: Per Fahlén

Han brinner för integration och bandy. Alexander Mayborn säger välkommen till stadens asylsökande. 

Var kom idén från?

»I Vänersborg finns ett av Sveriges största asylboenden, Restad gård, med över 1 400 personer. I viss mån inspirerande av filmen Trevlig folk tänkte vi i klubben att vi måste ta ett ansvar för integrationsfrågan. Vad kan vi göra för dem som kommer hit? Vi startade under sommaren när vi åkte ut till Restad gård och åkte inlines bland annat. Bandyspelet är inte det viktigaste. Det viktiga är mötet mellan människor och att vi bygger broar mellan de asylsökande och övriga vänersborgare.«

Hur ser verksamheten för barnen ut?
»Varje fredag åker vi ut och hämtar barnen med buss och kör dom till arenan. De har hållit på i några månader. Några är rätt duktiga och ska börja i bandyskolan, målet är att få dem i den ordinarie verksamheten. Att lära sig att åka själv är en bra början, men integrationen kommer igång på riktigt när det blir en blandning.«

Det senaste för Alexander Mayborn kring integrationen är att han på Twitter i veckan avslöjade att han ska bli tränare för Syriens nya bandylandslag som ska ha säte i Vänersborg.

Läs hela reportaget i #framtidsnumret som finns i butik hos Pressbyrån just nu.

Laakkonen gjorde sitt 100:e VM-mål

Laakkonen gjorde sitt 100:e VM-mål

VM-finalen kan flyttas inomhus

VM-finalen kan flyttas inomhus