»Det kommer en sommar då man inte bara leker«

»Det kommer en sommar då man inte bara leker«

Foto: Michael Erichsen

I det åttonde avsnittet av MBP podden träffar Patrik Johansson IFK Kungälvs mittfältare Fredrik "Fidde" Johansson. I avsnittet berättar han om spel på Skarpe Nord, känslan att förlora mot lillebror och om uppväxten med den stora bandyfamiljen på landet i Frillesås. 

Mittfältaren kom till IFK Kungälv inför säsongen 2008/09 och gör sin åttonde säsong i klubben. Han trivs bra i klubben och säger att han aldrig varit nära att lämna under sin tid i Kungälv. 
»Jag trivs väldigt, väldigt bra och har gjort det ända sedan jag kom hit. Det har alltid varit en fruktansvärt skön stämning i laget där alla är jämnlika. Jag har alltid känt mig väldigt välkommen. Det är en härlig klubb på det sättet.«

Fidde växte tillsammans med sina syskon upp på gården utanför Frillesås och jobbade då i familjeföretaget som säljer framförallt morötter till stora delar av södra Sverige.
»Farsan har alltid insisterat på att vi ska jobba och tjäna våra egna pengar sedan vi var små och det har varit många gånger man har gråtit som liten över att man velat göra roligare saker än att gå ner till gården och plocka morötter. Vi hade en tavla hemma i huset som jag och Matte alltid brukar skoja om, där stod det: Det kommer en sommar då man inte bara leker«

Hela podden finns att lyssna i din smartphone via iTunes eller i spelaren nedan. 

Det fanns en tid då Kalix var bandysveriges största publiklag

Det fanns en tid då Kalix var bandysveriges största publiklag

De blev utsedda till VM:s bästa spelare

De blev utsedda till VM:s bästa spelare