»Vi har alltid varit en slags lillebror till Vetlanda, Nässjö och Tranås«

»Vi har alltid varit en slags lillebror till Vetlanda, Nässjö och Tranås«

Utdrag från #framtidsnumret från Dec 2015.

Jönköping Bandy har tillhört toppen av allsvenskan de senaste säsongerna och har ett mål om att nå kvalet till Elitserien. Sportchefen Janne Gustafsson berättar om föreningens satsning. 

Ni har ett uttalat mål att nå kvalet till Elitserien denna säsongen. Berätta. 
»Ja, vi har en idé och en vision som går ut på att vi någon gång ska spela i Elitserien och där är ett första steg på den vägen att nå ett elitseriekval, något vi aldrig gjort. Det hade varit historisk om vi nådde dit. Vi har ju alltid varit någon slags lillebror till Vetlanda och Nässjö samt även Tranås som alla är tre klubbar med fina traditioner medan Jönköping fortfarande måste ses som en modern bandyklubb. Vi vill närma oss de andra Smålandsklubbarna«

En förening vid namn Järhaga SK är grunden till det som idag är Jönköping Bandy.. 
»Precis. Det var ett rent namnbyte som skedde 2005 för att profilera klubben mot Jönköping som stad. Namnet Järhaga var lite problematiskt i och med att ingen visste var vi kom ifrån. Nu vet folk att vi kommer från Jönköping och allt som kommer med det«

Med tre matcher kvar att spela av Allsvenskan Södra ligger Jönköping på en tredjeplats, en poäng bakom Boltic. Nässjö IF som toppar tabellen är klart för elitseriekvalet. Det ser därför ut som att det blir en kamp om den återstående kvalplatsen mellan Jönköping och Boltic.

Hela intervjun finns att läsa i #framtidsnumret som finns i butik hos Pressbyrån fram till den 18 februari. 

 

De blev utsedda till VM:s bästa spelare

De blev utsedda till VM:s bästa spelare

Laakkonen gjorde sitt 100:e VM-mål

Laakkonen gjorde sitt 100:e VM-mål