Jenisej och Baikal inledde med två raka segrar i semifinalspelet

Jenisej och Baikal inledde med två raka segrar i semifinalspelet

Vikulin och hans Jenisej inledde semifinalspelet med två segrar. Foto: Michael Erichsen

1:an och 2:an i ligan, Jenisej och Baikal Energy har visat sig vara starkast även i semifinalspelet, i alla fall på hemmaplan. 

Jenisej har slagit Dynamo med de klara siffrorna 8-3 och 9-4. Jenisej har spridit målskyttet på många spelare men som så ofta förr så sticker Sergei Lomanov Jr ut med sina fyra mål i den andra matchen. 

Baikal Energy har haft tuffare matcher men imponerat stort med sina segrar med siffrorna 5-2 och 6-4 mot SKA Neftyanik. Ett Neftyanik som på pappret är ett betydligt mer namnkunnigt lag än sina motståndare med spelare som bland annat Erik Säfström, Artem Bondarenko, Yuri Shardakov, Maxim Ishkeldin, Pavel Rjazantsev, Joel Othén med flera. 

LÄS OCKSÅ: Semifinalklart i den ryska ligan

Vi ska inte glömma att det är ovanligt med bortasegrar i Ryssland där man påverkas av resor och tidsomställningar. Därför kan vi nog ändå vänta många fler spännande matcher i det här semifinalspelet. Nästa omgång är nu på fredag, den 18:e mars. 

Missa inte #finalmagasinet. Landar hos våra prenumeranter denna veckan och finns att köpa på Tele2 Arena under Bandyfinalen.

Esplund om stämningen i VSK: I Västerås var det kallare

Esplund om stämningen i VSK: I Västerås var det kallare

Semifinalklart i den ryska ligan

Semifinalklart i den ryska ligan