Uppgifter: Ryska ligan väntas göra stora förändringar

Uppgifter: Ryska ligan väntas göra stora förändringar

Enligt uppgifter till Bandyportföljen ska den ryska ligan göra ett par stora förändringar till den kommande säsongen. Fler lag, mer matcher och mindre resor för lagen planeras. 

Ryska Super League spelades med 13 lag denna säsongen och 24 spelade omgångar i grundserien. Precis som i Sverige gick åtta klubbar till slutspel. Övriga slutade att spela. Detta är en av orsakerna till förändringarna. Ryssland förbundskapten Sergey Myaus kommenterar till förbundets hemsida,
- Jag är övertygad om att den ryska bandysäsongen måste förlängas. Det är inte bra att vissa lag slutar spela redan den 3:e mars. Spelarna orkar mer och vid denna tid kommer det också fler åskådare till matcherna. 

Ett led i att få fler matcher är att utöka ligan till 16 lag. 
- Jag kan avslöja att Murman (Murmansk), Sayan Chakassien (Abakan) och Stroitel (Syktyvkar) kommer att spela i Super League nästa säsong. Vissa säger att kvalitén på dessa lag är något lägre men de måste börja någonstans och genom ökningen av matcher i ligan så kommer nivån att höjas säger Myaus. 

LÄS OCKSÅ: Murman vann finalspelet i Major League

Den kanske största förändringen som det ryktas om är att man ska gå tillbaka till att spela ligan i två delar geografiskt, en öst och en väst. Detta för att minska resorna för spelarna och kostnaderna för klubbarna. Detta är något som Myaus dock inte vill bekräfta.
- Det har jag inte sagt. Det enda jag kan säga är att vi tittar på flera alternativ för att genomföra det ryska mästerskapet. Vi kommer även att titta på nya alternativ för ryska cupen. 

Enligt det ryska bandyförbundet ska den verkställande kommittén FHMR träffas och besluta om eventuella förändringar den 22 mars. 

Missa inte att köpa #finalmagasinet under Bandyfinalen på Tele2 Arena

 

Guldportföljen 2016: De var säsongens bästa spelare

Guldportföljen 2016: De var säsongens bästa spelare

Esplund om stämningen i VSK: I Västerås var det kallare

Esplund om stämningen i VSK: I Västerås var det kallare