Ny konstfrusen bandyplan planeras i norska Horten

Ny konstfrusen bandyplan planeras i norska Horten

Frogner Stadion i Oslo. Foto: frognerstadion.no

I Norge finns det mängder med konstfrusna bandyplaner men endast en bandyhall, Vikingskipet i Hamar. Nu planeras en ny konstfrusen bandyplan på Lystlundens Idrottsplats i Horten, ca 9 mil söder om Oslo. 

Den 18 april tar kommunen beslut om man går vidare med planerna. Tidigare har man säkerställt hur stor finansieringen skulle bli. Planen är att bygga en fullstor bandyplan med 400 meter skridskobana runt planen precis som Marienlyst-modellen i Drammen och Frogner Stadion i Oslo. På sommartid ska planen vara täckt av konstgräs för möjligheter att spela fotboll, amerikansk fotboll och lacrosse. 

Norge som är kända för sin vinteridrott men som saknar stora framgångar inom ishockeyn och bandyn hoppas att fler anläggningar kommer att byggas framöver. Det norska bandyförbundet skriver på sin hemsida att det enligt Kulturdepartementet finns 55 000 idrottsanläggningar i landet, varav 4 000 är skidanläggningar men att det bara finns ca 100 skridskoanläggningar av olika slag. Totalt finns det 21 konstfrusna bandyplaner och tre till som väntas vara färdiga under 2016. 

I #derbynumret kan ni läsa om de norska rivalerna Stabæk och Mjøndalen. Beställ hem numret genom att testa 2 nummer för endast 99 kr. 

 

Reportage: This is USA Bandy

Reportage: This is USA Bandy

Jenisej utklassade ett ungt Dynamo Moskva

Jenisej utklassade ett ungt Dynamo Moskva