Blomberg om sin nya roll: "Ett tag i mitten av säsongen visste jag knappt vart jag skulle ta vägen"

Blomberg om sin nya roll: "Ett tag i mitten av säsongen visste jag knappt vart jag skulle ta vägen"

I avsnitt nio av MBP-podden så träffar Patrik Johansson sin lagkamrat i Vetlanda BK, Pontus Blomberg som berättar om sin nya defensiva roll, varför laget gick bättre denna säsongen och vem som tacklar minst i laget. 

Blomberg som tidigare spelat halv och offensiv mittfältare har under säsongen spelat i en ny roll, som defensiv mittfältare.
- Det har varit en jättestor omställning för mig, det måste jag säga. Jag är ju van att kunna släppa loss och utmana. Men resultatet ljuger inte, vi kom femma i Elitserien och om Jonas (Claesson) och Sigge (In-Fa-Lin) tycker att jag ska spela där så gör jag ju det som är bäst för laget. Sedan tycker jag ju inte att det är det roligaste alla gånger.

Han berättar också om att det var många runt omkring honom som undrade varför han inte var spelaren som körde i offensiven längre.
- Trycket utifrån påverkade mig i början, folk undrade varför jag inte kör men när jag pratade med grabbarna i laget och får feedback om hur viktig min roll är så sköljer ju det bort det andra. 

Han erkänner också att det var väldigt tufft ett tag. 
- Ett tag under mitten av säsongen visste jag knappt vart jag skulle ta vägen, det var skitjobbigt. Men Jonas är duktig där och pratar med mig om det och förklarade ju att om vårt spel ska funka så måste min roll fungera. Det tycker jag också att vi har fått bevis på. 

Hela podden finns att lyssna på i iTunes, i din podd applikation eller på bandyportfoljen.se. 

 

Ilja Grachev inför ryska finalen: "Många spelare är i sitt livs form"

Ilja Grachev inför ryska finalen: "Många spelare är i sitt livs form"

De är klara för rysk final i Irkutsk

De är klara för rysk final i Irkutsk