Ilja Grachev inför ryska finalen: "Många spelare är i sitt livs form"

Ilja Grachev inför ryska finalen: "Många spelare är i sitt livs form"

Imorgon möts storfavoriten Jenisej och överraskningslaget Baikal Energy som spelar sin första final sedan 1998. Jenisej som bara förlorat två matcher under hela säsongen möter ett Baikal i storform som dessutom spelar på hemmaplan. En häftig rysk mästerskapsfinal väntar. 

Baikal spelade alltså sin senast final 1998, då med namnet Sibscana. Man mötte då Vodnik på Arena Trud inför 25 000. Då förlorade man. En som var med och spelade då är lagets huvudtränare, Eugene Erahtina som nu har tagit laget till final igen.
- Det var mycket känslor efter den sista semifinalen. Jag är väldigt glad för våra fans och jag vet vilken glädje den här finalplatsen ger till staden. Fansen kommer pusha oss att gå framåt och vi kommer att ge Jenisej en fight. 

I Baikal spelar ju också svenskbekantingen Ilja Grachev, senast i Sirius som också har sin pappa, Valerij Grachev som assisterande tränare i laget. Han ger sin syn på varför laget har tagit sig till final.
- Vi har en bra blandning med spelare med rutin och ungt blod som gör att vi kompletterar varandra på ett bra sätt. En stor orsak till vår framgång är också att många spelare i laget har sin livs form just nu. 

Vad kännetecknar Baikals spel?
- Vi är ett lag som jobbar hårt tillsammans både offensivt och defensivt. Sedan har vi många spelare som är skickliga individuellt som gör att laget blir ännu bättre. 

Vad betyder det att ha hemmaplan under finalen?
- Hemmaplan betyder otroligt mycket för oss. De är få arenor som har sådan atmosfär som Rekord Stadion när den är fullsatt. I den avgörande matchen mot Neftyanik hade vi 6 000 och åskådarna börjar skrika så fort vi passerar mittplan, en mäktig känsla. 

Det är din första säsong som ordinarie spelare i den ryska ligan. Hur har säsongen varit för dig?
- Jag tycker att jag har kommit in bra i laget, säsongen har varit min kanska bästa där jag bland annat har slagit personligt poängrekord. (18 mål, 6 assist i ligan, red anm.). 

Ni har tidigare vunnit ryska cupen och har nu alltså möjlighet att ta en dubbel. En häftig säsong?
- Ja precis, att spela final i ryska cupen och vinna den var en självförtroende boost både för laget och för mig personligen som lyfte mig mycket och final i ryska ligan är ju inte direkt sämre så helt klart en häftig säsong. 

Jenisej som kommer med 500 supportrar till finalen kommer också att försöka fylla sin arena på hemmaplan där matchen kommer att sändas på storbild, precis som under förra årets final där man slog Dynamo Moskva. 

Matchfakta ryska mästerskapsfinalen:
Jenisej-Baikal Energy
26 mars, kl 14:00
Rekord Stadium, Irkutsk (Kapacitet: 6 000)
Webbsändning: KLICKA HÄR

Testa 2 nummer av Bandyportföljen för bara 99 kr! 

 

 

 

Ryska ligan väntas fördubbla antal matcher i grundserien

Ryska ligan väntas fördubbla antal matcher i grundserien

Blomberg om sin nya roll: "Ett tag i mitten av säsongen visste jag knappt vart jag skulle ta vägen"

Blomberg om sin nya roll: "Ett tag i mitten av säsongen visste jag knappt vart jag skulle ta vägen"