Ryska ligan väntas fördubbla antal matcher i grundserien

Ryska ligan väntas fördubbla antal matcher i grundserien

Som Bandyportföljen tidigare har rapporterat om så väntas förändringar i Ryska Super League till den kommande säsongen. Det har diskuterats om uppdelad serie och fler lag. Det senaste förslaget är att mer än dubbla antal matcher i grundserien, även slutspelet ser ut att ändras. 

Det senaste förslaget från FHMR är att ligan ska spelas med 52 matcher i grundserien (om ligan kommer att innehålla 14 lag) eller 60 matcher (om ligan spelas med 16 lag). Det ska göras genom att alla lag möter varandra fyra gånger. Endast lag 1-4 i ligan ska gå till slutspelet enligt det nya förslaget. Anledningen till ändringen ska vara att man vill spela fler matcher vilket ska göra ligan mer intensiv och att man genom det undviker onödiga spelavbrott.

LÄS OCKSÅ: Uppgifter: Ryska ligan väntas göra stora förändringar

Finalen och bronsmatchen ska enligt förslaget spelas i samma stad nästa säsong. Detta rapporterades direkt efter det ryska bandyförbundets möte den 22 mars. 

Testa två nummer av reportagemagasinet Bandyportföljen för bara 99 kr!

Rudell: ”De har ju bara Kungälv som de håller på, som spelare kan man ju byta lag”

Rudell: ”De har ju bara Kungälv som de håller på, som spelare kan man ju byta lag”

Ilja Grachev inför ryska finalen: "Många spelare är i sitt livs form"

Ilja Grachev inför ryska finalen: "Många spelare är i sitt livs form"