Murman vann finalspelet i Major League

Murman vann finalspelet i Major League

Murman segrade mot Sayan i gruppfinalen. Foto: Vladimir Krasnov (Uljanovsk).

Major League, andraligan i den ryska bandyn spelar just nu finalspel med de sex bästa klubbarna från säsongen i Volga Sport Arena i Uljanovsk. För tredje året i rad står HC Murman från Murmansk som segrare. 

Major League spelas i tre olika serier baserat på geografi. Murman vann en av de tre och segrarna i de andra var Votkinsk och det tidigare Super League laget Sayan från Abakan. I finalspelet vann Murmansk samtliga fem matcher och avgjorde igår mot just Sayan i gruppfinalen med 5-1.

HC Murman är världens nordligaste elitklubb i bandy och håller till i Murmansk i de nordligaste delarna av västra Ryssland. De har tidigare spelat ett antal säsonger i den högsta ligan med totalt 176 matcher (44 vinster, 15 oavgjorda och 117 förluster). Senaste säsongen i Super League var 2012. Trots tre raka segrar i andraligan har klubben inte tagit klivet upp vilket beror på att det krävs en starkt ekonomi för att kliva upp en liga i Ryssland, pengar som Murman de senaste säsongerna inte haft. 

Botnia möter Akilles i den finska finalen

Botnia möter Akilles i den finska finalen

Ryska slutspelet: Fyra direktsända kvartsfinaler idag

Ryska slutspelet: Fyra direktsända kvartsfinaler idag