Giljam om vardagen som bandyproffs: »Om jag ska göra något kul brukar det bli tv-spel. Jag ser en del eftersända NHL-matcher också«

Giljam om vardagen som bandyproffs: »Om jag ska göra något kul brukar det bli tv-spel. Jag ser en del eftersända NHL-matcher också«

I reportaget "Livspusslet" i Bandyportföljens aktuella nummer har Per Fahlén träffat tre elitspelare med olika vardag. En av dom är Hammarbys stjärna och landslagsspelaren Adam Giljam som under vintertid lever ett proffsliv i Stockholm. 

Adam Giljam har nyligen kommit från dagens träning när Per träffar honom och på köksbordet står en plastlåda med mat från thairestaurangen i kvarteret intill. Adam är en av få bandyspelare som ägnar sig åt bandy på heltid under säsongen.
- Sedan jag slutade skolan har jag bara spelat bandy på vintrarna och jobbat under våren och sommaren. Det har funkat rätt bra för mig. Det är klart att det skulle gå att komplettera med ett jobb också, men jag känner inte att jag har hittat något som jag vill syssla med, säger han. 

LÄS OCKSÅ: Vad hände med Micha?

Du får så du klarar dig ekonomiskt?
- Ja, det gör jag väl. Det är inte på grund av att jag tjänar massa pengar som jag inte har något jobb utan det är ett val jag gjort. Jag sitter inte inne på något fett kontrakt om man jämför med andra idrottare. 
Han tar en tugga på maten och berättar om en vanlig dag under säsongen.
- Det är inte så att man gör massa saker på dagarna. Jag kan sova lite längre än vad andra gör och jag käkar frukost i lugn och ro. Det är ingen stress utan jag kan ta tid på mig och göra en ordentlig frukost varje morgon. Sen är jag oftast hemma, det är sällan jag åker in till stan. Alla man känner jobbar, så det blir mycket att jag är hemma själv. 
Eftersom han inte jobbar under säsongen brukar Adam åka in tidigt till Zinkensdamm. Han är ofta först på plats till träning och blir ofta kvar längre efteråt för behandlingar och annat. 
För att motverka att dagarna blir långa och tråkiga berättar han att han brukar spela tv-spel, läsa böcker eller titta på tv.
- Om jag ska göra något kul brukar det bli tv-spel. Jag ser en del eftersända NHL-matcher på tv också, säger han. 

Läs hela reportaget med fortsättningen om Giljams bandyvardag och Oscar Jonssons vardag som bandyspelande pappa och arbetsförmedlare samt Nils Wikströms vardag som bandyspelande läkare. Du hittar numret hos Pressbyrån.  

Stefan Karlsson om Villas försvarsspel: "Anledningen till att Villa släppt in minst mål i serien är inte att de har ett fantastiskt försvarsspel".

Stefan Karlsson om Villas försvarsspel: "Anledningen till att Villa släppt in minst mål i serien är inte att de har ett fantastiskt försvarsspel".

Vad hände med Micha?

Vad hände med Micha?