Titanägg till Somalia Bandy

Under den svenska reklambranschens stora gala ”Guldägget” som arrangerandes under onsdagskvällen tilldelades Somalia Bandy det finaste priset – Titanpriset. 

Titanpriset är ett pris som ska uppmärksamma nyskapande och innovativ kommunikation som inspirerar människor både i och utanför branschen. Titanpristagaren ska ha brutit konventioner och skapat nya förutsättningar för hur företag och organisationer kan agera i samhället. Tidigare vinnare är till exempel Halebop, Volvo Trucks, Rättviseförmedlingen och ICA-Jerry.

Så här löd motiveringen:
”I en tid då kommunikation alltmer handlar om algoritmer och automatisering, visar årets Titanpristagare vilket kraft som finns i det mänskliga mötet. Det är en berättelse om kreativitet. Om en dröm som blir verklighet, förändrar en stad och inspirerar en hel värld. Integrationen har kallats vår tids svåraste fråga – men frågan är om det är så svårt egentligen? För om det går att lära sig åka skridskor, börja spela bandy, starta ett landslag och åka till VM på mindre än ett halvår, är inget längre omöjligt. 2016 års Titanpris tilldelas Somalia Bandy.”