Joel Othén årets målvakt i ryska ligan

Joel Othén årets målvakt i ryska ligan

Enligt tradition tar det ryska bandyförbundet, FHMR ut de 22 bästa spelare i den ryska ligan. Med majoritet av rösterna så blev Joel Othén utsedd till ligans bästa målvakt. 

Othén gjorde sin tredje säsong i SKA Neftyanik och både spelare och medier har rapporterat om hur populär han är bland fansen och nu bekräftar även det ryska bandyförbundet hans insatser genom att utse honom till den bästa målvakten i ligan. 

Laget som FHMR röstar fram består av 22 spelare med spelare från varje lagdel. För första gången har SKA Neftyanik med fyra spelare i laget då förutom Othén även Pavel Bulatov, Maxim Iskheldin och Yuri Shardakov blev uttagna. Erik Säfström som vann assistligan i ligan blev dock inte uttagen. I övrigt har Dynamo Moskva med sju spelare, Jenisej fem, Baikal Energy fyra och Vodnik och Volga en vardera. 

Mer läsning (OBS listan är på ryska): Se hela listan på spelare här

Testa två nummer av Bandyportföljen för bara 99 kr!

Fagerström: "Jag vill ju vara stjärnan, jag vill vara bäst"

Fagerström: "Jag vill ju vara stjärnan, jag vill vara bäst"

Titanägg till Somalia Bandy

Titanägg till Somalia Bandy