Veteran med 17 säsonger i klubben förlänger med nya "juniorlaget".

Veteran med 17 säsonger i klubben förlänger med nya "juniorlaget".

Foto: Vyacheslav Aikin

Dynamo Moskva har enligt tidigare rapporter valt att göra en ovanlig satsning inför den kommande säsongen då i princip alla etablerade spelare har lämnat och man samtidigt tagit in några av de mest talangfulla spelarna från de ryska ungdomslandslagen. Men veteranen, Andrej Zolotarev har förlängt. 

Dynamo har enligt beslut från FHMR:s ordförande Boris Skrynnik börjat sammansätta ett juniorlag som ska vara med och konkurrera i den ryska ligan. Rysslands förbundskapten Sergei Myaus ska också samverka med ledarstaben kring laget. 

I detta "juniorlag" ska alltså Andrej Zolotarev stå för rutinen. Han har hunnit bli 45 år och skriver nu på för sin 17:e säsong i Dynamo Moskva. Han representerade det ryska landslaget från sin backposition mellan 1997/98 till säsongen 2009/10 och har också spelat åtta säsonger i Vodnik.

Hos Bandyportföljen får du historien bakom bandyns profiler och händelser. Teckna din prenumeration för endast 349 kr för ett helt år

Pengar avsätts för bandyhall i Oslo

Pengar avsätts för bandyhall i Oslo

Ryska ligan väntas öppna ligan för lag från andra länder

Ryska ligan väntas öppna ligan för lag från andra länder