Ryska lagets ovanliga försäsong - deltog i seriespel i fotboll

Ryska lagets ovanliga försäsong - deltog i seriespel i fotboll

Foto: lokomotiv-orenburg.com

Det ryska Major League laget, Lokomotiv Orenburg har gjort stora förändringar inför den kommande säsongen. Klubben vill locka fler ungdomar att spela bandy och har bland annat bytt både logotype och släppt en ny hemsida. Man har dessutom satsat på fotbollsträning inför säsongen. 

Klubben som håller till nära gränsen mot Kazakstan spelar till vardags i den ryska andraligan, Major League. Laget tränas av Oleg V. Kukushkin som under försäsongen valde att delta i en amatörliga i fotboll som förberedelse för säsongen. Fotbollsmatcherna har spelats på samma arena som laget spelar under vintern, en fantastiskt fin arena som byggdes 2008 och som tar in 10,000 åskådare. Sedan 2009 har laget spelat sina ligamatcher på arenan. 

Laget kom på andraplats i sin grupp förra året (Major League bestod av tre olika grupper baserat på geografi) men lyckades inte ta sig vidare till finalspelet. Laget består av ett antal rutinerade spelare men också många spelare som inte ens fyllt 20 än. Det återstår att se om fotbollsträningen ger bättre resultat även på bandyplanen till vintern. 

Lokomotiv Orenburgs gamla och nya klubbmärke

Lokomotiv Orenburgs gamla och nya klubbmärke

I säsongens första nummer: Bandy och pengar

I säsongens första nummer: Bandy och pengar

Volga vann försäsongsturneringen

Volga vann försäsongsturneringen