Volga vann mot ryska landslaget

Volga vann mot ryska landslaget

Foto: Paul Shalagina

Under helgen har det svenska och finska landslaget spelat landskamper i Vetlanda medan det ryska landslaget har varit i Uljanovsk och spelat mot Volga. Det blev en seger och en förlust för Ryssland som bjöds på överraskande bra motstånd i Volga Sport Arena. 

Finland fick se sig besegrade av Vetlanda med 6-3 i deras sista match i Sapa Arena under den gångna helgen. Men Vetlanda blev inte det enda klubblaget att slå ett landslag i helgen då Volga överraskande vann det första mötet mot Ryssland med 8-7. 3000 personer hade tagit sig till arenan för att se hemmalaget vinna. Enligt rapporter var Volgaspelaren Igor Larionov fantastiskt bra och stod för ett hattrick i segern. 
Ryssland tog dock revansch på Volga och vann söndagens match med hela 9-2. Ryska lagets lagkapten i helgen, Eugene Ivanushkin tyckte att allt föll på plats i den andra matchen.
- Volga har tränat på stor is i 1,5 månad och vi samlades dagen innan matchen och hade väldigt olika förutsättningar, vissa spelare hade inte ens spelat på stor is. Samtidigt måste vi hylla Volga för deras första match. Den andra matchen blev helt annorlunda, allt föll på plats för oss då kommenterade han till rusbandy.ru. 

»Det är inget smeknamn jag valt själv. Jag brukar få höra rätt mycket skit om det på planen»

»Det är inget smeknamn jag valt själv. Jag brukar få höra rätt mycket skit om det på planen»

I säsongens första nummer: Bandy och pengar

I säsongens första nummer: Bandy och pengar