Sjöaremossen kan läggas ner: "Han har ett fullständigt ointresse för bandy"

Sjöaremossen kan läggas ner: "Han har ett fullständigt ointresse för bandy"

Foto: Carl Sandin, Bildbyrån

Frillesås som har satsat hårt inför den allsvenskan säsongen med flera meriterade nyförvärv kan i framtiden få problem att få is på Sjöaremossen. Detta efter att Kungsbacka kommun meddelat att man efter 2018 inte kommer betala något mer för driften av bandyplanen. 

En del av problematiken är att Sjöaremossen ligger i Varbergs kommun och att de tillsammans med Kungsbacka kommun har betalat driften av planen. Redan i somras deklarerade Kungsbacka kommun att man inte kommer att fortsätta betala och därför träffades Christoffer Bergenblock (C), ordförande i fritidsnämnden i Varbergs kommun, och Kungsbackas kommuns, Peter Söderberg (M), ordförande i fritid- och folkhälsa i onsdags för att diskutera ett fortsatt samarbete. 
Vi kom inte en millimeter närmare en lösning. Han har ett fullständigt ointresse för bandy, sa Christofer Bergenblock till Hallands Nyheter. 
– Sättet som Peter Söderberg uttryckte sig på gör mig väldigt, väldigt förvånad. Han ser inget behov av att det behövs en bandybana. Han tycker att den borde läggas ner, fortsätter Christofer Bergenblock.

Anledningen till att man delat på kostnaderna tidigare är att Frillesås Bandyklubb tillhör Kungsbacka kommun. Varberg har betalat 60% och Kungsbacka 40% av driften och Bergenblock menar att kommunerna genom åren haft ett avtal som byggt på förtroende och hederlighet. 
– Vi har haft ett bra samarbete fram till att Peter klev in, säger han.

Teckna en prenumeration av Bandyportföljen och få hem Nordens största bandymagasin fem gånger om året för bara 349 kr!

Peter Söderberg förklarar varför Kungsbacka kommun nu vill dra i handbromsen och kliva av den ekonomiska stöttningen 2018.
– Vi vill behandla Frillesås bandy som alla andra klubbar med föreningsstöd med mera.

– Men vi kan inte gå in och stötta Varbergs kommun med 1,5 miljon kronor för att de ska behålla sin verksamhet, säger han.

Han tycker också att anläggningen ligger alldeles för avsides.
– Sjöaremossen är inte tillgänglig för många människor, den ligger ju långt in i busken. Jag har själv varit där och jag vet hur besvärligt det är att ta sig dit, säger han.

Kungsbacka kommun har varit med och gett investeringsbidrag genom åren men Peter Söderberg menar att bidragit stegrat från 300 000 kronor till 1,5 miljon.
– Vi kan inte stötta 23 elitspelare med 1,5 miljon kronor, säger han.

Frillesås Bandyklubb är mycket besvikna på Peter Söderberg och menar att han är fel ute.
- Att det endast handlar om att 23 st elitspelare nyttjar banan är helt fel. I klubben har vi ca 100 aktiva barn, ungdomar och vuxna som nyttjar isen ett flertal gånger i veckan. Det är också 1 500 elever från Kungsbacka skolor i Frillesås, Åsa, Fjärås, Varla och Vittra som nyttjar isen skriver Fredrik Brorsson, representant för Frillesås BK i ett mail till Bandyportföljen. 

Frillesås känner också att utttalandet gällande Sjöaremossens geografiska placering är olycklig. 
- Visst, Sjöaremossen ligger inte i Kungsbacka centrum men det finns befolkning som bor utanför Kungsbackas tätort. Orterna Frillesås och Åsa växer så det knakar och det kan vi se tydligaste med antalet besökare på allmänhetens åkning. Dessutom bidrar inte kommunen själva med information om banan då det inte finns någon information på kommunens hemsida om att möjligheten finns att åka skridskor utomhus på en anläggning som de själva är med och betalar för säger Brorsson. 

Källa: Hallands Nyheter

Ryska VM-truppen uttagen: Sju spelare från SKA Neftyanik

Ryska VM-truppen uttagen: Sju spelare från SKA Neftyanik

"Det har varit svårt att få gehör från bandyn"

"Det har varit svårt att få gehör från bandyn"