Ivanushkin missar World Cup

Ivanushkin missar World Cup

Den ryska skyttekungen Evgeny Ivanushkin missar World Cup med sitt Baikal Energy då han för tillfället rehabar efter en ryggoperation. 

Efter en strulig säsong förra året där anfallaren inte spelade i mindre än tre klubbar (!) så hamnade han till slut i klubben han slog igenom i för många år sedan, Baikal Energy. Under denna försäsongen har han dock haft problem med ryggen vilket gjorde att han missade Ryska cupen förra veckan. Detta ledde till att man tvingades till operation och den 28 september genomfördes en ryggoperation i Moskva. Enligt tränaren Andrej Pasjkin går rehaben bra men det kommer innebära att Ivanushkin inte åker med till Uppsala där lagets har sitt träningsläger inför World Cup. Han kommer heller inte att delta i turneringen i Sandviken. 

Baikal Energy misslyckades att ta sig vidare från gruppen i Ryska cupen vilket anses som ett stort misslyckande för klubben som senaste säsongerna varit ett topplag i Ryssland. I World Cup möter Baikal Vetlanda BK, Edsbyns IF och Västerås SK. 

De möts i semifinalerna i Ryska cupen - avgörs i Khabarovsk

De möts i semifinalerna i Ryska cupen - avgörs i Khabarovsk

Ryssland 2:s medverkan i  Ryska cupen kritiserad

Ryssland 2:s medverkan i Ryska cupen kritiserad