Dåliga förutsättningar för lagen i väst - får inte plats i Ale Arena

Dåliga förutsättningar för lagen i väst - får inte plats i Ale Arena

Enligt uppgifter till Bandyportföljen har lagen i göteborgsområdet har haft det väldigt svårt att få tillgång till träningstider i Ale Arena jämfört med tidigare säsonger samtidigt som det varma vädret i väst har gjort att utomhusplanerna inte är klara för användning. Surte BK sägs fullboka hallen på egen hand vilket gör att andra föreningar inte får plats. 

– Vi får svårt att få tider på eftermiddagar och kvällar då våra spelare inte jobbar. Det är jättetråkigt, vi kan inte träna. Vi har haft tre sena kvällsträningar på halvplan i Trollhättan de senaste tre veckorna, och det påverkar oss jättemycket i jämförelse med andra lag i serien som tränar flera dagar i veckan på fullstor plan, säger Hampus Kärnman, assisterande tränare och spelare i IFK Kungälv.

Kommunen vill inte bekräfta att Surte BK har ”tagit över” och hänvisar till en fast prioriteringslista som de följer. Men att Surte har förtur på tiderna är ingen hemlighet.
– Det är inte det att Surte tar över. Vi har en prioritetsordning som vi följer. Högsta prioritet har allmänhetens åkning, barn och ungdomar, efter det kommer våra vuxna och sedan när de bokningarna är lagda släpper vi övriga tider till föreningar. Surte BK har högst prioritet bland föreningarna då det är den klubben som är inom vår kommun, säger Anita Gustafsson bokningsansvarig och handläggare på Ale kommun fritid.

Då Ale Arena är den enda bandyhallen i närområdet, blir det problematiskt för de
närliggande föreningarna. Både IFK Kungälv och Frillesås BK har på grund av för
varmt väder inte kunnat spola upp sina egna hemmaplaner, och står nu utan någon is
att träna på. Den allsvenska premiären fick man lov att skjuta upp.
– Vi har ju bara en utomhusarena, och på grund av vädret har vi inte kunnat spola upp den vilket gör att vi just nu knappt tränar på is alls, berättar Hampus Kärnman.

Anita Gustafsson på Ale kommun hävdar att de gör sitt bästa vid fördelningen av
istider.
– Vi försöker så gott det går när Kungälv eller Frillesås vill boka in, men eftersom Surte är Ale kommuns förening har de högst prioritet. Sedan vill jag tillägga att jag personligen inte lägger någon värdering i om politikerna skulle ändra vår ordning, säger hon.

Vi informerade tidigare om att IFK Kungälv efter intervjun blivit erbjuden träningstid men detta var ett missförstånd då klubben redan i helgen erbjöds denna tid.

Elin Sunnanängs

Därför stannade Jesper Eriksson i Villa: "Till stor del handlar det om bostadsmarknaden"

Därför stannade Jesper Eriksson i Villa: "Till stor del handlar det om bostadsmarknaden"

Favoriterna till SM-guldet

Favoriterna till SM-guldet