Därför stannade Jesper Eriksson i Villa: "Till stor del handlar det om bostadsmarknaden"

Därför stannade Jesper Eriksson i Villa: "Till stor del handlar det om bostadsmarknaden"

Jesper Eriksson VM-debuterade i vintras som 33-åring och inför säsongen skrev han på ett nytt flerårigt kontrakt med Villa Lidköping. Nu försöker han att inte tänka så mycket på det hett eftertraktade guldet. 

Följande intervju är ett utdrag ur vårt aktuella nummer, Säsongsguiden som finns att köpa hos Pressbyrån. 

Det blir tre nya säsonger med Villa för dig. Hur tänkte du när du tog det beslutet? 
- Det stod mellan Villa och Hammarby. Jag har saknat mycket med Stockholm, men man kan säga att jag fegade ur lite. Till stor del handlar det om bostadsmarknaden i Stockholm, att jag aldrig tog mig in på den när jag var yngre. När jag pratade med Misja Pasjkin tyckte han att jag såg problem istället för möjligheter, men jag orkade inte göra den resan igen. Många av dem jag kände från min tid i Hammarby har slutat och jag har tjej och minst lika mycket bra kompisar här. Dessutom har vi många yngre killar med ett jäkla driv i laget nu. Det blir en bra säsong. 

Det såg länge bra ut för Villa i fjol. Ni vann grundserien och kvartsfinalerna mot Vänersborg, men åkte sedan ut i semin mot Bollnäs. Vad hände?
- De hade scoutat oss och hade en plan för att rucka vårt spel. När det hände hade vi ingen plan b och många av oss var bara för dåliga. Man utvärderar ju hela tiden sin egen insats och jag kan väl egentligen inte skylla på någonting, men om jag ska säga något så var jag trött efter VM,  framför allt i huvudet. Jag satte en sjuk press på mig själv både innan och efter uttagningen, när jag väl kommit med. Det var mitt första VM som 33-åring och jag vet ju hur det är, vissa älskar mig och andra hatar mig. Jag ville visa dem som undrade varför jag blivit uttagen att jag hade något där att göra. 

Är det i år som Villa ska lyckas?
- Jag tänker inte så mycket på det sättet längre. Det blir lätt att det låser sig då. I min värld var det i alla fall så förra året. Alla tyckte vi var så bra, sedan kunde vi inte göra något när Bollnäs hittade ett sätt att slå oss. Men jag tror det blir en häftig och jämn säsong. Jag trodde hela tiden på Edsbyn i fjol men nu vinner de inte när Oscar Jonsson har slutat, han var ju deras glädjespridare. För vår del ser det bra ut. Visserligen har vi tappat Daniel Andersson, men vi har fått in Felix Pherson som har stor potential. Och om Martin Karlsson tar det stora kliva i år vet jag inte, men vi kommer att få se honom i landslaget i framtiden. 

Pär Jonasson

Så mycket får bandyklubbarna via Gräsroten

Så mycket får bandyklubbarna via Gräsroten

Dåliga förutsättningar för lagen i väst - får inte plats i Ale Arena

Dåliga förutsättningar för lagen i väst - får inte plats i Ale Arena