Alexander Kim: "Avståndet mellan Moskva och Chabarovsk skrämde mig lite"

Alexander Kim: "Avståndet mellan Moskva och Chabarovsk skrämde mig lite"

Alexander Kim, berättar om steget från Zorkij till SKA Neftyanik och om glädjen att spela i en bandyhall i världsklass i den nya boken, Bandylirare 2017. 

Kim är en av de 50 uttagna herrspelarna i Bandylirare 2017 som släpps i slutet av februari. Där berättar han om det svåra i att flytta från den ryska huvudstaden till Sibiriska Chabarovsk. 
- Avståndet mellan Moskva och Chabarovsk skrämde mig lite men det är inte många klubbar i Ryssland som kan skryta med en bra infrastruktur och bandyhall. Jag har alltid drömt om att spela i en stor bandyhall. 
Innan han kom till Zorkij spelade han sju säsonger i Kuzbass i Kemerovo. Ett lag som då var utmanare till titlar och som ofta drog publiksiffror över 10 000 till sina hemmamatcher. 
- Under den period som jag spelade i Kuzbass var det väldigt många bra spelare med i laget. Alla var skickliga spelare men det viktigaste var ändå att killarna var trevliga och schyssta. Vi var inte bara tillsammans på banan utan vi umgicks också mycket i vardagen. Det var ett riktigt bra lag. Att spela där hjälpte mig oerhört i min utveckling som bandyspelare. 

»» LÄS MER OCH BESTÄLL BANDYLIRARE 2017 HÄR

Trots att Kim har fått lovord under flera säsonger har han sällan tagits ut till det ryska landslaget. 
- När jag blev tillfrågad om att spela i landslaget var det ett väldigt starkt lag, världsmästare. Året efter blev jag uttagen i truppen men jag kunde tyvärr inte delta i VM på grund av skada. Sen kom rehabiliteringsperioden, så att få en plats i laget var nästintill omöjligt. Att inte bli uttagen är inget som påverkat mitt självförtroende, det är tränarna som har kriterier och krav och väljer ut vilka spelare de vill ta med. 
Han trivs bra i storklubben Neftyanik och upplever att han har en roll som passar honom bättre än den han hade i Zorkij.
- Jag har samma roll som jag hade när jag spelade i Kuzbass. Jag känner mig bekväm, eftersom jag gör det jag gillar och är bra på. De uppgifter som jag blir tilldelad av tränaren här gillar jag mer än de jag behövde göra i Zorkij. Där var min roll mer statisk medan jag nu får spela mer dynamiskt.

Intervjun är ett utdrag från Bandylirare 2017, intervjuen gjordes av Vitaliy Afanasyev. 

Mirgazov: "Jenisej är något annat än de klubbar jag spelat i tidigare".

Mirgazov: "Jenisej är något annat än de klubbar jag spelat i tidigare".

Det efterlängtade beskedet: Multiarenan för issporter ska byggas i Kungälv

Det efterlängtade beskedet: Multiarenan för issporter ska byggas i Kungälv