Elitspelare från olika lag tränar tillsammans på västkusten

Elitspelare från olika lag tränar tillsammans på västkusten

Under våren med start i april har elitspelare från olika lag i Göteborgsområdet tränat tillsammans på hockeyrink runt om i Göteborg i en turnering som de själva kallar för Västkusten Open. Ikväll avgörs turneringen i Frölundaborg där tre spelare har chans att ta hem totalsegern. 

Totalt har man tränat 10 pass på rinkar i Slottskogen, Angered och i Kungälv. Initiativet kom efter att spelarna Calle Johansson, till vardags spelare i Frillesås och Patrik "Putte" Johansson, Vetlanda BK upplevde att man är borta från isen under en för lång period under försäsongen.
- Vi älskar att lira bandy och detta är ett bra sätt att variera den långa försäsongen. Att träna på is med klubba och boll är den roligaste träningsformen och det här har verkligen gett en extra krydda säger Calle Johansson. 

En av spelarna som gjort detta möjligt är också Mattias Johansson, spelande tränare i Frillesås som har levererat både tröjor och slip till varje pass.
- Det har varit riktigt roligt att varje vecka besöka olika rinkar i Göteborgsområdet och dessutom spela med killar från seriekonkurrenter, spelare som har lagt av och lagkamraterna i Frillesås. Alla gör det för att dom älskar att lira bandy och man har åkt hem med en leende efter passen trots att klockan då kan ha varit 23:00 en vardagskväll säger Mattias Johansson, Frillesås BK. 

Runt 25 spelare har varit med och Mattias tror att det skulle vara ett bra elitserielag om man hade tillhört samma lag.
- Jag skulle gissa att Göteborg skulle kunna ställa ett elitserielag på benen om stora delar av detta gänget hade fått lira ihop. 

Under passen har det varit spelare från lag som IFK Kungälv, IFK Vänersborg, Vetlanda BK, Frillesås BK, Villa Lidköping och Kareby och trots olika klubbtillhörigheter har man lyckats tävla utan några problem. En timmas istid i Göteborgs kommun under vår och sommar kostar över 1 000 kr och detta har spelarna lagt in själva. 
- Det är fantastiskt kul att se alla som vill utvecklas och faktiskt lägger egna pengar och kommer och tränar sena kvällstider på olika rinkar runt om i stan. Det finns många som brinner för bandy i området och att vi tillhör olika lag har inte varit några problem alls säger Patrik Johansson, Vetlanda BK.

För att hålla koll på resultat har man fört ett protokoll under våren för vunna matcher och gjorda mål som man kallar för "pinneligan". Inför kvällens avgörande leder Jesper Henriksson, Frillesås med två pinnar före Patrik Johansson och tre pinnar före Mattias Johansson. Flest mål har Fredrik Johansson, Frillesås BK gjort under turneringen med sina 30 fullträffar. Elias Modin, IFK Kungälv är tvåa med 26 mål. 

Sista turneringen spelas 21:00 ikväll i Frölundaborg. 

Så spelas nya Allsvenskan

Så spelas nya Allsvenskan

Djurgården flyttar hem till Östermalms IP

Djurgården flyttar hem till Östermalms IP