3500 i publiksnitt, nystartat herrlag på elitnivå och vägen tillbaka efter konkurs

3500 i publiksnitt, nystartat herrlag på elitnivå och vägen tillbaka efter konkurs

I säsongens andra nummer har Bandyportföljen träffat bandyhjärtan som aldrig slutar slå. Ett nystartat lag i Finland, Dalalaget som kom tillbaka efter konkurs, allsvenska nykomlingen som kämpar på i den småländska skogen och historien om Brukets blå i Hälleforsnäs. 

100 sidor bandy bjuds det på i numret där man bland annat kan läsa om:

LRK Tornio
Pär Jonasson åkte till Torneå och Haparanda där läsaren möter det nystartade seniorlaget LRK Tornio med välkända spelare som bland annat Toumas Mokko, Pasi Hiekkanen, Pekka Hiltunen och Antti Ekman i laget. 

Falu BS
I mars 2013 ansökte Falu BS om konkurs. I numret berättar bland annat en av föreningens stora kämpe, Annika Stålberg om vägen tillbaka från konkursen. 

Åby/Tjureda
I 52 år (!) har Owe Svensson, Åby/Tjuredas eldsjäl varit ordförande i föreningen som håller till på sin konstfrusna bandyplan placerad i skogen, två mil norr om Växjö. Herrlaget är nykomlingar i Bandyallsvenskan och Jacob Johanesson åkte dit för att ta reda på hur det gick till och hur framtiden ser ut för smålänningarna. 

Brukets blå
I de bortglömda bandyorterna, del 2 åkte Linus Karlsson till det före detta lilla brukssamhället Hälleforsnäs och fick höra om historier om snöläktare för 3 500 personer och om den där semifinalen mot Broberg 1979. 

Dessutom möter vi Stina Ysing, Björn Buskqvist, Kenneth Ek och Kent Henriksson. Sebastian Lamotte bjuder på sina bästa bilder och Lasse Sandlin skriver om sina upplevelser av annandagsbandy i sin krönika. 

Numret är ute hos prenumeranter under denna veckan och säljs hos Pressbyrån från den 9 januari. Dessutom finns numret att läsa digital hos Ztory och Readly. För dig som vill köpa en prenumeration så kostar det endast 299 kr per säsong (4 nummer) och det går att köpa online via denna länken. 

Norges förbundskapten riktar kritik mot Kazakstan: "Delar ut medborgarskap som biljetter"

Norges förbundskapten riktar kritik mot Kazakstan: "Delar ut medborgarskap som biljetter"

Åk med oss till Bandyfinalen i Uppsala

Åk med oss till Bandyfinalen i Uppsala