Magasinet Bandyportföljen lägger ner magasinet i print - fortsätter digitalt 

Magasinet Bandyportföljen lägger ner magasinet i print - fortsätter digitalt 

Magasinet Bandyportföljen, Sveriges enda tidskrift om bandy, startades 2013 och har getts ut under fem raka bandysäsonger. Det har varit ett uppskattat tillskott för bandysporten och dess supportrar, men nu lägger magasinet ner sin tryckta upplaga. Satsningen kommer istället fortsätta digitalt på bandyportfoljen.se.

Tidskriften startades av elitspelaren Patrik Johansson och Erik Ström som sedan dess drivit magasinet helt på ideell basis med hjälp av många duktiga journalister, fotografer och samarbetspartners som gjort det möjligt att skapa totalt 24 magasin med över 2 000 sidor bandyläsning under de senaste fem åren. 
– Vi har verkligen älskat att jobba med Bandyportföljen, men vi har hamnat i ett läge där jag flyttat österut för spel i ryska ligan samtidigt som Erik jobbar framgångsrikt i reklambranschen i Stockholm och även han har begränsat med tid att driva Bandyportföljen vidare i tryckt format, säger Patrik Johansson. 

Man har under våren och sommaren haft diskussioner med olika intressenter om att driva magasinet vidare i tryckt format utan att ha nått en lösning, vilket nu leder till en omstruktur.
– Vi är väldigt ledsna över att behöva fatta det här beslutet. Vi har varit många som lagt ner mycket arbete, samtidigt som vi tycker att en tidskrift för bandy borde finnas – vilket var anledningen till att vi startade från första början. Men vi kommer att fortsätta släppa våra djupgående reportage med historien bakom bandyns profiler och händelser i digital form, säger Erik Ström. 

Tidskriftens storsäljare – kallad ”Säsongsguiden” – har släppts inför varje bandysäsong och innefattat en sammanställning av läget i lagen. Denna kommer i höst att släppas precis som vanligt, men i digital form. 
– Vi har bestämt oss för att släppa guiden digitalt och kommer att göra det genom artiklar, intervjuer och guide om varje lag i herrarnas och damernas Elitserien både i webbformat och i podcast, säger Patrik Johansson.

Information om hur ur detta påverkar dig som prenumerant kommer skickas ut via post i slutet av veckan. Vi ber er därför att invänta den informationen innan eventuella frågor skickas till oss.

Vi vill verkligen tacka er som läst Bandyportföljen och stöttat oss som prenumerant - det är tack vare dig vi kunnat driva magasinet!

Mattias Johansson: »Hemma ska vi kunna rå på de flesta«

Mattias Johansson: »Hemma ska vi kunna rå på de flesta«

Frillesås är inte att leka med

Frillesås är inte att leka med