Hampus Krantz: "Ända sedan jag kom hit har jag känt att jag vill vara med på den här resan."

Hampus Krantz: "Ända sedan jag kom hit har jag känt att jag vill vara med på den här resan."

Hur är läget i Tellus?

- Det känns bra. Vi har tappat några äldre, rutinerade spelare men också fått en föryngring i laget med många nya, hungriga spelare.

När man tittar på vad som hänt under silly season handlar det om relativt udda tapp för er del. Spelare försvinner inte bara till andra klubbar. Lucas Blom har börjat på nytt civilt jobb i Abu Dhabi och Samuel Helmersson ska jobba i Kanada. Vad säger det om Tellus?

- Det säger något om vilka personligheter som finns i föreningen och att vi satsar på både jobbkarriärer och det sportsliga, vilket är en udda kombination på den här nivån. Vi väljer ofta spelare som är drivande typer både på plan och vid sidan av, i arbetslivet.

Vad talar för att Tellus kan överträffa förväntningarna för tredje året i rad?

- Det är mentaliteten, en stor kämparanda och -glöd som vi visat tidigare. Vi är en stark grupp av hårt jobbande spelare som sätter laget framför jaget och underkastar oss den taktik och strategi vi lägger upp för varje match. Det har lett oss till den position vi är i. Det gör det roligt att spela och förhoppningsvis också att följa oss.

Kan man fortfarande se er som en underdog, tycker du?

- Vårt mål är att vara en etablerad elitserieklubb. Förra säsongen var nionde i rad som vi gjorde en förbättring poängmässigt, men vi är fortfarande ödmjuka och vet vår plats i bandysverige. Vi har fortfarande bara en bråkdel av omsättningen jämfört med många andra klubbar, men
i fjol visade vi att vi kan vara spelförande i matcher där vi året före det hade varit uträknade. En bra dag kunde vi till och med rå på topp fyra-lagen, och det är något vi ska jobba vidare på.

Du börjar strax din åttonde raka säsong i klubben. Vad har fått dig att stanna så länge?

- Ända sedan jag kom hit har jag känt att jag vill vara med på den här resan. Det finns en urkraft i det här gänget och vi umgås även mycket privat utanför bandyn. För egen del har jag känt ett otroligt lyft här. Egentligen var det ju en dröm att ta Tellus till Elitserien, och när det lyckades var det lätt att motivera sig att fortsätta.

Ni har haft relativt låga publiksiffror, trea från från slutet i publiksnitt för 2017/18 (453). Kommer publiken att hitta er?

- Ja. Vi har ju vår egen supportergrupp Tellus Ultras som är få, men väntas bli fler. För bara några år sedan var vi helt okända i Bandysverige, men nu känner gemene bandyspelare till oss, även på ungdomssidan. Så länge vi fortsätter att prestera kommer också publiken att öka.

PODDAVSNITT OM TELLUS >> I det andra avsnittet av Bandyportföljens digitala säsongsguide pratar ryssproffset Patrik Johansson och experten Jakob Säleby om Tellus.

Joakim Forslund: »Själva utmaningen är ju ovissheten«

Joakim Forslund: »Själva utmaningen är ju ovissheten«

Olle Hultqvist: »Det sprids att spelare trivs och mår väl, så till slut hade vi ett lag som var slagkraftigt förra året.«

Olle Hultqvist: »Det sprids att spelare trivs och mår väl, så till slut hade vi ett lag som var slagkraftigt förra året.«