Martin Karlsson:  »Vårt mål för säsongen är att vinna guld, så är det«.

Martin Karlsson: »Vårt mål för säsongen är att vinna guld, så är det«.

Hur är läget i Villa?

- Riktigt bra. Vi har tränat på stor is sedan mitten av augusti och haft ett träningsläger i Marbella i Spanien där vi fick in de nya och kom ihop bra som grupp.

Ni vann World Cup i början av månaden…

- Så klart var det sjukt kul att vinna, det är ju det största som har hänt vår klubb. Vi har vunnit Svenska cupen tidigare, men det här smäller högre. Man märkte att materialare, sjukgymnaster och ledare som varit med länge var rörda, så det var fint att se.

Kan det ses som ett kvitto på vad ni kan just nu?

- Ja. Jag har visserligen aldrig tvivlat på att vi är bra, men det var svåra matcher på vägen och det är många i laget som aldrig spelat några stora finaler tidigare, så det var bra att få med sig den erfarenheten.

På tal om laget, Villas värvningar av Joakim Andersson och Johan Löfstedt har varit silly seasons stora snackis. Hur påverkar det truppen?

- Ökad konkurrens är det ju eftersom två landslagsspelare har kommit in och vi egentligen knappt har tappat någon. Det man tänker nästan mest på är vilken sjuk kvalitet det har varit på vissa träningar. Det är en ny nivå jämfört med förra året när man tänker på passningar, tempo och allting. Det känns som att det kvittar vem som sitter på bänken och vem som är på plan. Vi kommer alltid att kunna spela bra ändå. Det är en väldigt positiv känsla. Sedan pratar man också mycket med varandra och lär sig saker på det sättet. Det finns rutin från landslagsspel och SM-finaler i laget, så det är kul att utbyta erfarenheter.

Du skrev på ett nytt tvåårskontrakt inför säsongen och sa då att du nästan såg det som din livsuppgift att ta guld med Villa.

- Vårt mål för säsongen är att vinna guld, så är det. Jag har växt upp som stor Villasupporter och man drivs av att få tyst på snacket om att Villa aldrig har tagit guldet. Det är bara att jobba på för att nå dit. Jag är bara 22 år och känner ingen superstress, men det är klart att man vill göra det så fort som möjligt.

Du var på din första A-landslagssamling i september. Hur var det?

- Man märker vissa spelares kvaliteter och hur skickliga de är på träningarna, och även om vi bara mötte Finland så kände man att det var ett snäpp högre än Elitserien. Sedan sägs det att det är nästan två snäpp upp till mot Ryssland.

PODDAVSNITT OM VILLA >> Det fjärde avsnittet av säsongsguidespodden handlar om Villa. Varför heter klubben Villa? Passar Joakim Anderssons och Felix Phersons fart in i lagets sätt att spela? Vinner man SM-guld? Detta försöker Johansson och Säleby ge svar på.

REPORTAGE OM VILLA>> Vår reporter Niclas Mossberg har pratat med spelarna David Karlsson och Johan Esplund och klubbchefen Jonas “Sparris” Johansson om Villas ambitioner.

REPORTAGE: Villa går för titlar

REPORTAGE: Villa går för titlar

Christoffer Eriksson: »Den absoluta rättvisan finns inte«

Christoffer Eriksson: »Den absoluta rättvisan finns inte«