Adam Rudell: "Jag ser det som en styrka att vi blir mer svårlästa"

Adam Rudell: "Jag ser det som en styrka att vi blir mer svårlästa"

Silly season för Vetlandas del har inneburit några tunga tapp. Hur ser du på saken inifrån laget?

- Det har hänt lite grejer, men så är det ju alltid, spelare kommer och spelare går. Sedan har det varit tongivande spelare som försvunnit i vårt fall så det har snackats lite extra, men det är inget vi har fokuserat jättemycket på inom gruppen. Vi tänker på det som är kvar och det som har kommit in. Vi har ett par spännande nyförvärv som kommer att tillföra mycket både på och utanför planen. Det blir fler som får chansen att kliva fram i år. Jag ser det som en styrka att vi blir mer svårlästa och inte kommer att vara beroende av en eller två som ska avgöra matcher, men det behövs att alla är med och deltar. Det kommer att krävas mycket av alla.

Vilka styrkor har ni i nuläget?

- Hela försvaret och målvakten är kvar från förra året och samtidigt har vi fått in en del nytt defensivt, så där ser det bra ut. Det är ju därifrån man bygger spelet och ger sig själva möjligheten att ha en bra offensiv så vi har en bra grund att stå på. Dessutom är vi fortfarande ett väldigt skridskostarkt lag och har många spännande unga på väg uppåt.

Hur ser du på din egen roll i laget? Förra året fick du inte särskilt mycket speltid.

- Nej, det blev inte alls som jag tänkt mig, av flera anledningar. Till exempel valde vi att spela med en forward i stället för två som det var tänkt från början, vilket gjorde att jag hamnade lite i skuggan av Jocke (Andersson) som är en fantastisk forward. Jag kom aldrig riktigt in i det och kom inte upp i den nivå som krävdes, men sedan fick jag kanske inte särskilt mycket istid att bevisa något på heller. Jag ser en möjlighet att få revansch och en större roll den här säsongen. Jag har ju gjort mycket mål tidigare och vet att jag kan. Det här blir en ny chans för mig och många andra som har fått stå tillbaka litegrann. Alla har möjligheten att ta för sig och det är positivt, tillsammans kommer vi att driva varandra framåt den här säsongen.

Vad tänker du om lagets målsättning för säsongen?

- Jag tycker att vi är ett lag för slutspel. Om man tittar på lagen som troligtvis kommer att konkurrera med oss runt slutspelsstrecket, som Broberg och Vänersborg, så har det inte hänt jättemycket där, men det kommer att bli tight och tufft.

PODDAVSNITT OM VETLANDA >> I Vetlanda BK:s avsnitt i säsongsguiden pratar de före detta VBK-spelarna Jakob Säleby och Patrik Johansson om spelaren som påminner om Andreas Eskhult, hur klubben presterat under försäsongen, vem som gör mest dallasfinter och vem man tycker att man ska hålla ett extra öga på i vinter.

Emil Fedorov: "Jag vet att jag måste göra det här för att ta nästa steg i karriären"

Emil Fedorov: "Jag vet att jag måste göra det här för att ta nästa steg i karriären"

REPORTAGE: Villa går för titlar

REPORTAGE: Villa går för titlar