Ari Holopainen: "En väldigt smal trupp"

Ari Holopainen: "En väldigt smal trupp"

Du ska göra ditt andra år som tränare i Vänersborg. Vilken är skillnaden jämfört med för ett år sedan?

- Skillnaden är att det var ett ganska trasigt lag då av olika anledningar. Det hade varit stor omsättning på spelare, ryssvärvningar och tränarbyte som påverkat mycket, så starten var inte lätt om man säger så. Det tog längre tid än vad jag hade räknat med att få ihop truppen igen. Vi jobbade hårt med att hitta gruppdynamiken och någon gång efter VM tycker jag att vi fick ett spel som passade oss och vi började prestera på den nivå som vi visste att vi kunde hålla. Jag tycker att vi lyckades väldigt väl om man tittar på vad vi hade och har. På sätt och vis är det lättare i år eftersom vi har en grund att stå på nu, men det krävs mycket jobb och filande på detaljer.

Ni har tappat en del spelare och hade flera nyförvärv på gång, men det blev bara ett.

- Ja, vi tappade Richard Kamperin Wallin och några andra och har en väldigt smal trupp. Vi fick in Niclas Nyqvist från Boltic som vi ser en framtid för, men som behöver lite tid att växa in i det här. Som tränare hade man önskat någon spelare till, det är ingen hemlighet, men samtidigt har vi fått behålla stommen från förra året och det gör att det borde gå lite fortare att hitta rätt nu. Tyvärr har vi haft mycket problem med sjukdomar och skador och Svenska cupen var första gången som alla var tillgängliga.

Jag gissar att ni siktar på kvartsfinal?

- Naturligtvis. Den realistiska målsättningen är slutspel. Villa, Sandviken, Västerås och Edsbyn kommer nog att finnas i toppen av serien som vanligt, men sedan finns det många lag som kan slåss om positionerna under.

PODDAVSNITT OM IFK VÄNERSBORG >> I Vänersborgs avsnitt pratar Johansson och Säleby om varför IFK inte lyckas utmana toppklubbarna, vad man behöver utveckla, om spelare som spelar på nya positioner och om spelaren som råkade hamna på Vetlandas lagresa.

World Cup Women: Rekord Irkutsk tog sin fjärde titel

World Cup Women: Rekord Irkutsk tog sin fjärde titel

Emil Fedorov: "Jag vet att jag måste göra det här för att ta nästa steg i karriären"

Emil Fedorov: "Jag vet att jag måste göra det här för att ta nästa steg i karriären"