Ryska stjärnspelaren tvingas lägga ner karriären

Ryska stjärnspelaren tvingas lägga ner karriären

En av de allra största och mest framgångsrika spelarna i den ryska bandyn senaste decenniet och mer därtill tvingas att lägga av på grund av skada och går direkt över till en tränarkarriär.

Evgeny Ivanushkin med Mayak som moderklubb har varit en av världens bästa anfallare och bland annat varit känd för att hela tiden ha viljan att göra mål oavsett resultat och att han länge spelade med den mer klassiska runda hjälmen har nu tvingats att lägga av efter flera år av skadebekymmer.

Ivanushkin skriver själv på sin Facebook:
”Varje professionell idrottsman blir till slut tvungna att fatta beslut om att avsluta sin idrottskarriär. Tiden har kommit och jag måste nu ta ett sådant steg. Jag tänkte på det här svåra beslutet under en lång tid. Jag känner mig ledsen, men känner också att det är rätt beslut, efter att ha vägt alla fördelar och nackdelar. Efter att ha hört med min familj och pratat med mina läkare, har jag fattat det slutgiltiga beslutet, att avsluta min professionella karriär”.

Anfallare som nu blivit 39 år har genom sin karriär bland annat 7 VM-guld och har 8:a gånger vunnit det ryska mästerskapet. Han spenderade bland annat 13 säsonger i Dynamo Moskva som länge dominerade den ryska bandyn och han var även med och gjorde en säsong i Vodnik när dom var som bäst. Tanken var att han skulle spela denna säsongen efter att återvänt till Dynamo efter en säsong i Baikal Energy men tvingas nu alltså avsluta karriären efter att ha dragits med ryggproblem under de senaste åren.

Fakta:
Evgeny Ivanushkin
Ålder: 39
Klubbar i karriären: Baikal Energy, Dynamo Moskva, Vodnik, Sibscana, Mayak
Meriter: 7 VM-guld, 8 Ryska mästerskapsguld, 3 World Cup, 3 Europacupmästare

Upplev ett Old Firm - boka genom Bandyportföljens partner

Upplev ett Old Firm - boka genom Bandyportföljens partner

David Brodén: "Förutsättningarna är fantastiska i Sandviken"

David Brodén: "Förutsättningarna är fantastiska i Sandviken"