Mattias Johansson: »Hemma ska vi kunna rå på de flesta«

Mattias Johansson: »Hemma ska vi kunna rå på de flesta«

Hur är läget i Frillesås?

- Det känns bra. Vi har en relativt oförändrad trupp jämfört med förra året, men har fått in bra förstärkningar i form av Jakob Jenefeldt och nu senast Johan Grahn från Gripen som kommit in ganska sent. Vi kände att vi ville ha in ett offensivt alternativ i truppen och han är en renodlad forward av en typ som vi har ganska få av sedan tidigare. I Elitserien blir det extra viktigt med skytte och fasta situationer och vi hoppas och tror att han kan smälta in bra i truppen. Sedan har vi tagit in en målvakt, Jakob Hugoh från Surte, som är en oslipad diamant. Det ska bli spännande att följa hans utveckling. Gemensamt för alla som kommit in är att de har någon form av anknytning hit sedan tidigare.

Vilken är er styrka respektive svaghet som du ser det?

- Jag tror att vi för att vara nykomlingar kommer att vara modiga och försöka bygga på vårt spel från förra säsongen, inte bara spela på motståndarnas misstag. I det offensiva spelet känns vi homogena. Vi har mycket fart och håller hög klass. Där är vi ett bra kollektiv. Redan förra året var vi tvungna att spela på mycket folk och har orkat utveckla och driva på spelet väldigt bra med många delaktiga. Det är i defensiven som vi måste ta ett stort kliv och få ihop det.

Vilken roll spelar er hemmaarena Sjöaremossen, tror du?

- Jag tror att det gynnar oss mer att spela där än om vi hade haft en hall, för lagen som brukar vara på övre halvan av serien är otroligt duktiga. Vi känner oss väldigt trygga på hemmaplan och att vi är obesegrade där två år i rad i Allsvenskan ingjuter mod. Hemma ska vi kunna rå på de flesta.

Vilket lag vore skönast att slå på Sjöaremossen?

- Haha. Det är alltid svårt att säga, men det är roligast att vinna mot lag där man har lite känningar, så jag skulle säga Villa eftersom jag har flera goda vänner där. Ibland kan man vara lite arga på varandra efter matcher, men det brukar gå över på några veckor.

För egen del har du varit spelande huvudtränare två säsonger, men tar ett steg tillbaka till assisterande nu när Joakim Björkman kommer in som huvudansvarig. Hur tänkte du?

- Det handlar mycket om livspusslet. Jag har pluggat klart och börjat jobba och i Frillesås har jag också jobbat i stort sett 100 procent. Samtidigt har jag spelat på den här nivån tidigare och är väldigt sugen på att göra min bästa säsong hittills på planen. Det har varit två lärorika år som tränare. Den stora skillnaden är att jag under matchsituation kommer att vara till 90 procent spelare nu, men sedan kommer jag säkert att hjälpa till med tränarsysslan vid sidan av även om det känns skönt att Jocke kommer in med objektiva ögon och har ansvar för laguttagningen. Särskilt nu när vi spetsat till truppen tror jag det blir viktigt för att gruppen ska fungera.

Fotnot: Bland Frillesås nyförvärv finns också Robin Mohlén från IFK Vänersborg som för tillfället tagit time out från bandyn av personliga skäl.

PODDAVSNITT OM FRILLESÅS >> I det första avsnittet av Bandyportföljens digitala säsongsguide pratar ryssproffset Patrik Johansson och experten Jakob Säleby om Frillesås och deras utmaningar som Hallands första lag i Sveriges högsta bandyserie.

Olle Hultqvist: »Det sprids att spelare trivs och mår väl, så till slut hade vi ett lag som var slagkraftigt förra året.«

Olle Hultqvist: »Det sprids att spelare trivs och mår väl, så till slut hade vi ett lag som var slagkraftigt förra året.«

Magasinet Bandyportföljen lägger ner magasinet i print - fortsätter digitalt 

Magasinet Bandyportföljen lägger ner magasinet i print - fortsätter digitalt