Olle Hultqvist: »Det sprids att spelare trivs och mår väl, så till slut hade vi ett lag som var slagkraftigt förra året.«

Olle Hultqvist: »Det sprids att spelare trivs och mår väl, så till slut hade vi ett lag som var slagkraftigt förra året.«

2005 lade du av med bandyn för att satsa på fotbollen. Varför?

- Jag kombinerade länge, med bandyn i Vetlanda BK och fotbollen i Hvetlanda GIF. Vi hade bra lag i båda sporterna, och gick till slutspel i fotbollens pojkallsvenska bland annat. Samtidigt spelade jag i U17-landslaget med bandyn och kände att jag var vid ett vägskäl. Jag hade provtränat med en del allsvenska klubbar i fotbollen, och fick ett erbjudande av Myresjö. Då kändes Myresjö lite mer spännande och jag valde det.

Sex år senare var du ändå elitseriespelare i bandy, när GAIS gick upp i högsta serien. Vad hade hänt på vägen?

- Jag hade dragits med en hel del skador och kände inte att jag hade den rätta lusten kvar för fotbollen. Samtidigt funderade jag på vad jag ville göra mer i livet, och flyttade efter min syster till Göteborg och började plugga. Mikael Hillström som jag kände från Vetlanda tränade GAIS, då i allsvenskan. Han visste att jag var sugen på något nytt och undrade om jag ville spela för dem. Jag ville fortsätta med idrott och jag har alltid älskat bandy. Jag startade upp utan förväntningar, och tänkte definitivt inte på Elitserien. Men det var en helt fantastisk resa med GAIS, som ledde till derbyn på Heden och allt.

Sedan tvingades GAIS lägga ner. Trodde du då att du skulle komma tillbaka till Elitserien?

- Det trodde jag inte, om jag ska vara ärlig. Jag hade varit i GAIS i många år. Det kändes som en familj, och det var väldigt tufft när vi tvingades lägga ner. Jag ville ändå fortsätta spela bandy, och gjorde ett år i Surte Året efter valde jag tillsammans med några gaisare, bland andra Eric Claesson, att gå till Frillesås. Jag tänkte att det skulle bli kul, för vi såg ut att få ett bra lag. Men några tankar på Elitserien hade jag inte.

Men Elitserien blev det ändå. Hur kan du förklara det?

- Frillesås har haft en fantastisk utveckling de senaste åren. Både som förening och framför allt som lag. Det är många som hjälps åt, med många ideella krafter som alltid funnits som en kärna. Frillesås är otroligt duktiga på att ta hand om sina spelare, och måna om att alla ska må bra. Det sprids att spelare trivs och mår väl, så till slut hade vi ett lag som var slagkraftigt förra året. Även om vi kanske inte trodde på det från början, gick vi hela vägen. Särskilt roligt är det ju för Erland (Johansson, kassör) och de andra som alltid haft den drömmen. Nu slog den in och jag fick vara med och bidra till det.

Du spelade med bland andra Johan Löfstedt och Christoffer Edlund i Vetlandas ungdomslag och var liksom de med i ungdomslandslag. Har du funderat över hur bra du hade kunnat vara på bandy om du satsat helhjärtat hela tiden? Hade du kunnat vara på deras nivå?

- Det vet man aldrig. Vi var unga då och det fanns många bra spelare i det laget. Klart jag tappat lite på de tre-fyra år jag var borta. Johan och Chrille har haft fantastiska karriärer och det ska bli roligt att möta dem igen. Men jag är nöjd med vad jag gjort också. Jag har fått uppleva mycket både med fotbollen och bandyn. Jag har varit med och tagit upp både Frillesås och GAIS, det är något jag kommer att prata om hela livet.

Har det rent av funnits fördelar med att du tog uppehåll från bandyn?

- Jag har gjort annat som har gett mig mycket. Jag har tagit en akademisk examen i marknadsekonomi på IHM. Jag har fått uppleva roliga saker med fotbollen. Och sedan har jag fått utvecklas som bandyspelare i min takt. Hade jag satsat fullt ut på bandyn vet jag inte vad jag hade fått uppleva. Men jag ångrar inget.

Hur mycket identifierar du dig som bandyspelare?

- Bandyn är en del av mig. Jag tycker bandyn är roligare än någonsin och har tränat på bra. Det har mycket med Frillesås att göra. Det är väldigt kul att spela här. Sedan har jag ett liv utanför med studier och jobb Jag har satsat mycket på karriären utanför och jobbar i dag som key account manager. Men bandyn blir roligare och roligare och är en stor del av mig.

PODDAVSNITT OM FRILLESÅS >> I det första avsnittet av Bandyportföljens digitala säsongsguide pratar ryssproffset Patrik Johansson och experten Jakob Säleby om Frillesås och deras utmaningar som Hallands första lag i Sveriges högsta bandyserie.

Hampus Krantz: "Ända sedan jag kom hit har jag känt att jag vill vara med på den här resan."

Hampus Krantz: "Ända sedan jag kom hit har jag känt att jag vill vara med på den här resan."

Mattias Johansson: »Hemma ska vi kunna rå på de flesta«

Mattias Johansson: »Hemma ska vi kunna rå på de flesta«