Bandy-VM (delvis) till Borås: Finland möter Kazakstan på Bodavallen

Bandy-VM (delvis) till Borås: Finland möter Kazakstan på Bodavallen

Just nu växer en konstfryst isbana fram på Bodavallen i Borås. Meningen är att allt ska vara färdigt inom kort och att gruppspelsmatchen mellan Finland och Kazakstan ska kunna spelas i textilstaden 26 januari.

Arbetet med att få till stånd en match i världsmästerskapet på den nya arenan i Borås inleddes ganska omgående när det blev klart att den skulle anläggas.

- Det var ett samtal som påbörjades med Bandyförbundet redan i våras och senare med Västergötlands bandyförbund, säger Klas Ström, ordförande i Borås Bandy.

- Vi är ju inte färdiga med bygget. Just nu byggs maskinrum. Enligt planen ska vi kunna börja spola i slutet av december, men om det visar sig att vi verkligen inte har en chans att genomföra matchen har vi en deal med Vänersborg om att den spelas där i stället.

För Ström och Borås Bandy känns det bra att kunna stå värdar för en match i VM.

- Det känns fantastiskt. Jag tänker mig att vi ska skapa lite samma känsla som när Sverige mötte Ryssland på Heden i Göteborg för några år sedan, det var riktigt häftigt. Vi har inte de finaste omklädningsrummen eller den flådigaste restaurangen, men vi ska se till att rama in det riktigt bra.

Klas Ström hoppas att många ur den stora andel av Borås befolkning som har finskt påbrå sluter upp och går på matchen.

- Det talas om att det är 30-35 procent av Borås 110 000 invånare som antingen själva kommer från Finland, har en mamma, pappa eller mor- eller farföräldrar som gör det, och finländarna brukar vara patriotiska när det gäller idrott. Ingen i Borås över huvud taget är ju van vid VM-arrangemang i lagsporter i stan. Med lite flax går allt vägen och vi ska bjuda på en kväll som publiken sent ska glömma, i positiv bemärkelse.

Har VSK hittat tillbaka till mästerskapsformen?

Har VSK hittat tillbaka till mästerskapsformen?

Jenisejs tuffa start

Jenisejs tuffa start