Hans Andersson: "Roligare än någonsin att spela bandy"

Hans Andersson: "Roligare än någonsin att spela bandy"

Hur är läget i Edsbyn?

- Det känns bra, tycker jag. Vi har gjort några småändringar i truppen och fått in några nya, yngre spelare från bandygymnasiet. Alla har fått spela och det märks att de är hungriga och vill utvecklas. Styrkan i vårt spel är att vi har mycket energi och alltid ger varandra energi. När man väl har börjat vinna vill man vinna mer. Vi vill bygga vidare på de positiva steg vi har tagit de senaste två, tre åren och det tror jag att vi kan göra också med Magnus ”Kuben” Olsson som ny tränare. Han har ju varit med under de här åren med Thomas (Liw) som huvudtränare också.

Du fyllde 36 år tidigare i år. Hur ser du på din fortsatta spelarkarriär?

- Jag tror att jag har några år kvar att ge. Jag blir påmind om min ålder oavsett vem jag pratar med, men i kroppen känner jag mig inte äldre än jag gjorde för tio år sedan. Jag tycker att det är roligare än någonsin att spela bandy, och det beror mycket på det positiva som vi skapat i Edsbyn och det spelsätt som vi utvecklat, det har gett mycket energi. Det har passat mig och det har känts att jag utvecklats. Det har blivit förbannat roligt att spela. Sedan är det ju så att man blir äldre och inser att nån gång tar det slut, och kanske är det roligare också därför att man värdesätter att spela mer medan man fortfarande kan göra det. När jag var 25-27 år tänkte jag att jag skulle spela i hundra år till, men så är det inte riktigt längre.

Vilka blir de största konkurrenterna om SM-guldet i år?

- På pappret sticker Villa ut med sina värvningar och Sandviken är fortfarande starka. I början av säsongen tycker jag att VSK har sett vassa ut också. De spelar med bra fart och gör varandra bra.

REPORTAGE FRÅN EDSBYN >> Inför säsongen 2017/18 åkte Daniel Engström Stenson och Erik Ström till Edsbyn för Bandyportföljens räkning med frågan “Hur fan kunde Edsbyn vinna?” I reportaget från förra årets säsongsguide, som vi återpublicerar här, finns mycket om bakgrunden till den utveckling som Hans Andersson pratar om i intervjun ovan.

PODDAVSNITT OM EDSBYN >> 2000-talets stora gigant, Edsbyn analyseras i detta avsnitt. Hur har Edsbyn lyckats spela en offensiv bandy men ändå göra det strukturerat? Också om egna produkter, att dominera utan att vara favoriter och om hur Edsbyn vill driva sitt spel.  

Reportage: Hur fan kunde Edsbyn vinna?

Reportage: Hur fan kunde Edsbyn vinna?

Har VSK hittat tillbaka till mästerskapsformen?

Har VSK hittat tillbaka till mästerskapsformen?