Jonas Engström: "Revanschlustan kom ganska fort"

Jonas Engström: "Revanschlustan kom ganska fort"

Foto: Hans Ivarsson

Beskedet om att du förlänger kontraktet med Broberg ytterligare två år kom ganska snart efter säsongens slut i våras. Hur tänkte du?

- Jag trivs bra både i stan och i laget, så det var inget svårt beslut att fortsätta. Det var en besvikelse för oss att missa slutspelet och revanschlustan kom ganska fort.

Vad var det som gjorde att säsongen tog slut efter grundserien för er del?

- Vi blixtrade till några gånger, men åkte också på smällar. Det var bristen på stabilitet som gjorde att vi brände slutspelet, men det är svårt att säga vad det beror på att vi aldrig fick stabiliteten.

Hur var det att göra första säsongen i hallen på Hällåsen?

- Vi fick jättemycket energi bara av att se att den byggdes, men förra året kunde vi gå på is först en vecka före seriepremiären. Nu har vi kunnat använda hallen på riktigt hela försäsongen. Det har varit en stor skillnad att inte behöva åka till Edsbyn eller Sandviken för att träna.

Hur ser du på Brobergs möjligheter i år?

- Det känns jättebra. Vi har en ny huvudtränare i Björn ”Böna” Eriksson och vi har lyckats behålla de allra flesta i truppen förutom Joel Wigren som gått till Bollnäs och Max Bergström som försvann till Falun. Vi har ett lag som ska vara i slutspel alla gånger, men samtidigt är de andra lagen väldigt bra också så det är inte bara att ställa ut skridskorna.

När vi pratar har ni spelat nio matcher. Hur ser du på första tredjedelen av serien för er del?

- Det har varit blandat, både bra och dåligt, men vi har lidit ganska mycket av skador. Det märks ju i varje lag när fyra-fem ordinarie spelare är borta, men vi har haft många juniorer som fått speltid så det är positivt på det sättet.

Resultaten har väl varit både fågel och fisk?

- Jo, vi har haft någon riktig plump, men så vann vi hemma mot Edsbyn. Det visar att fast vi har mycket folk borta kan vi vara med och utmana de bästa. Det vi gjorde bra i den matchen var att vi hade en riktigt bra defensiv och höll oss lugna och trygga med bollhållningen. Sen fick vi in segermålet precis i slutet, det gav en riktig boost för framtiden. Det är skönt att ha det med sig också när de skadade börjar komma tillbaka. .

När man bedömer hur en anfallare lyckas är det lätt hänt att titta på kolumnen för antal gjorda mål. Hur viktigt är det som offensiv spelare att producera poäng kontinuerligt?

- Man kan ju tycka att man gjort en bra match utan att ha gjort mål på samma sätt som man kan göra två baljor och känna att man varit kass för övrigt. Man vill ju alltid utvecklas och göra sin bästa säsong någonsin, och det gör man genom att hjälpa laget så mycket som möjligt. Jag vill vara med och driva spelet, vara mycket delaktig i offensiven och självklart stå för ett bra defensivt jobb också. Det börjar med oss i anfallet.

PODDAVSNITT OM BROBERG >> Dallasfinter, fult spel på Hällåsen och snabbskrinnande spelare pratar man om i Hälsingelagets avsnitt av säsongsguiden. Dessutom om varför kommunen ville att man skulle byta namn på 40-talet och om hur man tycker att BRoberg behöver utveckla sitt spel.

Rättvik värvar från Bollnäs

Rättvik värvar från Bollnäs

Rasismskandal i match mellan Jönköping och Målilla

Rasismskandal i match mellan Jönköping och Målilla