Rysslands nordligaste klubb planerar bandyhall

Rysslands nordligaste klubb planerar bandyhall

Den ryska klubben Murman från den nordliga staden Murmansk är tillbaka i den ryska Superligan efter sex år i den nästa högsta divisionen och den nya satsningen innefattar också planer för en bandyhall.

HK Murman med många år bakom sig i den ryska Superligan drog sig ur efter säsongen 2011/12 på grund av ekonomiska problem. I det ryska seriesystemet så är det helt enkelt så att man ansöker om att spela i ligan genom att betala en hög avgift vilket klubben inte hade råd med under ett par säsonger. Däremot har Murman dominerat divisionen under och förberett sig för en återkomst till Superligan. Nu har den nordliga klubben gjort comeback och kämpar i botten av tabellen och man har hittills skrapat ihop tre poäng på sju matcher.

Klubbens president, Alexander Masko är glad över Murmans återkomst.
- Jag är mycket glad över att de planer som vi byggde förra året nu har genomförts. Laget har återvänd till Super League vilket var det första steget. Det här är ett stort ansvar och vi hoppas att spelarna och coachingpersonalen försöker visa att de är redo att spela i eliten och slåss mot de mest formidabla motståndarna. Vi har en intressant säsong framåt. Jag gillar inte att ge förutsägelser och göra några planer, men uppgiften är att Murman ska få fotfäste i den starkaste ligan, stanna bland de bästa och vi kommer att sträva efter det. Jag är säker på att vi har allt för detta i form av mänskliga resurser, administrativa och finansiella.

Satsningen på bandy i regionen är också långsiktig och nu skriver tidningen Российская газета att regionen planerar för en bandyhall som ska innehålla möjligheter för spel för bandy, konståkning och skridsko med plats för 5 000 åskådare. Dessutom har regionen redan investerat i renovering av omklädningsrum och belysning på den befintliga arenan inför återkomsten till Superligan.

Ryssland som inte haft samma snabba utveckling med byggen av inomhusarenor som Sverige har i dagsläget bandyhallar i Moskva, Khabarovsk, Kemorovo, Ulyanovsk och Krasnojarsk (invigs inom kort). Dessutom har bygget av hall i Irkutsk påbörjats.

Här kan du se var den nordliga staden Murmansk ligger:

 
Ström: Ja, publiksiffrorna sjunker – men sitt still i båten

Ström: Ja, publiksiffrorna sjunker – men sitt still i båten

Två veckors avstängning för Målillaspelare

Två veckors avstängning för Målillaspelare