Victor Lundberg: "Det är något nytt jämfört med hur vi spelat tidigare"

Victor Lundberg: "Det är något nytt jämfört med hur vi spelat tidigare"

Hur är läget i Sirius?

- Det är bra. Vi har haft en bra försäsongsträning. Allihop känner sig vältränade och drar åt samma håll.

Sedan förra säsongen har namn som Lars Fall, Stefan Tranblom och Johan Jansson Hydling slutat. Hur påverkar det truppen?

- Det är klart att en del rutin försvinner på banan till en början, men det gör också att det blir lättare för alla unga spelare att komma med och bidra till att vi lyckas i vinter, så jag tror till och med att det kan vara bra.

Hur påverkar er nye tränare Esa Määttä?

- Han vill spela mer anfallsrik bandy och att vi tar oss framåt i banan snabbare. Det är något nytt jämfört med hur vi spelat tidigare och det kommer att ta tid att lära sig, men jag har fått ett bra intryck av hur vi ska spela och tycker att vi har gjort bra aktioner på isen hittills. Esa har också bra koll på träningsbiten på individnivå, vad alla behöver bli bättre på både på och utanför isen. Vi har mest jobbat med de fysiska bitarna, men han har även suttit ner med var och en av oss och pratat om vilka mål vi har med karriären och jobbar sedan utefter det. Han eftersträvar att alla ska vara proffsiga, lite mer än man varit med om tidigare. Det är ännu mer på detaljnivå med honom.

Ni blev tidigt bottentippade i år av diverse tyckare. Vad har du att säga till dem?

- Jag kan förstå att man inte kan sätta något annat lag i botten när vi har så mycket nytt i truppen, men jag är övertygad om att vi kommer att ge många, om inte alla, lag svåra matcher i vinter. Vårt mål är främst att vi ska spela i Elitserien också nästa säsong. Hur det sker är öppet ännu.

PODDAVSNITT OM SIRIUS >> I Uppsalalaget Sirius avsnitt pratar man om nya tränaren Esa Määttäs vilja att spela offensivare och det slitna uttrycket “rakare” bandy. Dessutom pratar man om spelaren som ville känna på Sälebys handskar och som “Putte” följt sedan unga år.

Jenisejs tuffa start

Jenisejs tuffa start

Inför säsongsstarten: Läget i Allsvenskan

Inför säsongsstarten: Läget i Allsvenskan