Jenisejs tuffa start

Jenisejs tuffa start

Dergaev gjorde fyra mål mot Jenisej. Foto: Oleg Sidorov

Först åkte man ur redan i kvartsfinalen i World Cup mot ligakonkurrenten Start och nu har storlaget från Krasnojarsk inlett ligaspelet med två raka förluster och skada på stjärnspelare.

Inför säsongen tappade man bland annat sin kulturbärare och lagkapten till toppkonkurrenten SKA Neftyanik. Patrik Sjöström värvades in som ersättare från Västerås SK och laget inledde på ett bra sätt i ryska cupen genom att ta sig till finalspelet. I World Cup fortsatte man på det spåret när man vann en tuff grupp med Villa Lidköping och Västerås. Det tog dock stopp där när Start slog ut laget med 4-0 i kvartsfinalen. Sedan dess har inte Jenisej vunnit någon match efter två raka förluster i inledningen av ligaspelet.

I första omgången åkte man till Archangelsk där hemmalaget Vodniks stjärnspelare Evgeny Dergaev storspelade och gjorde fyra mål i lagets 6-4 seger. Det blev också dubbel olycka för Jenisej då landslagsmålvakten Roman Chernykh fick Dergaev över sig i en krock som gjorde att Chernykhs nyckelben gick av vilket innebär att han missar spel under en längre tid.
Inför matchen var det osäkert om det skulle bli spel då det mildra vädret gjorde att man hade problem med isen.
- Vi lyckades bättre anpassa oss till väderförhållandena, vår taktik gav oss framgång, sade Vodniks huvudtränare Nikolay Yarovich efter matchen.

Dubbel förlust för Jenisej då Roman Chernykh skadade sig allvarligt under matchen

Dubbel förlust för Jenisej då Roman Chernykh skadade sig allvarligt under matchen

I den andra omgången förlorade man en jämn match i Krasnogorsk mot hemmalaget Zorkij som avgjorde genom Sergey Pochkunov i 88:e minuten. 5-4 blev slutresultatet. Det är ännu tidigt på säsongen men förlusten innebär att Jenisej befinner sig på 13:e plats i tabellen efter två omgångar. Imorgon kväll spelar man sin tredje raka bortamatch när man ställs mot Stroitel i Syktyvkar.

Bandy-VM (delvis) till Borås: Finland möter Kazakstan på Bodavallen

Bandy-VM (delvis) till Borås: Finland möter Kazakstan på Bodavallen

Victor Lundberg: "Det är något nytt jämfört med hur vi spelat tidigare"

Victor Lundberg: "Det är något nytt jämfört med hur vi spelat tidigare"