Oskar Lundgren: "Mentalt handlar det bara om att kriga på"

Oskar Lundgren: "Mentalt handlar det bara om att kriga på"

När Rättvik i fjol avancerade från division ett till Allsvenskan vann du poängligan (75 poäng inklusive kval). Var det ett lätt beslut att gå vidare?

- Poängen är egentligen inte så mycket att skryta om när nivån på Division ett inte är jättebra, men det var en stark säsong både av laget och mig själv, får man väl säga. Vi gick obesegrade fast vi mötte ett AIK som var mycket bra. För min del var det en hel del klubbar som hörde av sig efter säsongen. Bollnäs var den klubb som visade störst intresse och kändes bäst för mig. De har framtidsvisioner med hallen som byggs här och visade att de ville ge mig chansen genom att skriva ett tvåårigt kontrakt. Det var viktigt för mig. Svenne Olsson som ny tränare tror jag är ett jättelyft för laget, både spelmässigt och på det sättet att gruppen funkar bra tillsammans. Sedan tycker jag att han kommer med bra tips på hur jag ska ta steg, och man försöker fråga så mycket som möjligt för att utvecklas. 

Du är från Katrineholm och har tidigare spelat i Allsvenskan där och de två senaste säsongerna i Rättvik som först åkte ur Allsvenskan och sedan gick upp igen. Nu har du landslagsspelare runt dig. Hur är det?

- Det är en helt annan nivå, så är det ju. Det är starka namn i truppen och första veckorna hade jag lite respekt, men när jag kommit in i det mer tänker jag inte lika mycket på det. Det jag tycker om är att det är 100 procents ös på varje träning och att man måste visa vad man går för. Alla är några snäpp vassare och det känns bara roligt. Det är ett jäkla go i laget.

Hur har säsongen varit hittills för din egen del? Det har mest blivit spel med andralaget Snoddas i Division ett hittills?

- Ja. Jag har hoppat in i nån match här och där i Elitserien. Man vill ju så gärna spela med förstalaget, så det är tufft för självförtroendet att ha det så här. Mentalt handlar det bara om att kriga på och ta de chanser man får fast det kan vara segt ibland, och samtidigt måste man vara realistisk. Det är första säsongen jag är här och och det är tuff konkurrens om anfallsplatserna.

Hur ser du på lagets insatser?

- Jättebra. Vi har gjort många bra resultat och blir ett snäpp bättre hela tiden. Det känns som att vi kan slå alla lag och det är fantastiskt att kunna gå in med den känslan i varje match.


PODDAVSNITT OM BOLLNÄS >> Om kaos i omklädningsrum, dans på Sävstaås, tungt spel och om klubbens finaler genom tiderna.

Spelarna fria att lämna - Hammarby inleder samtal med andra ledande klubbar

Spelarna fria att lämna - Hammarby inleder samtal med andra ledande klubbar

Talangfabriken tillbaka i elitenTalangfabriken tillbaka i eliten