Robin Andersson: "Det finns inga mellanår för VSK"

Robin Andersson: "Det finns inga mellanår för VSK"

Drygt en tredjedel av serien har spelats och när vi pratar leder VSK tabellen. Hur är läget i laget?

- Jo, men det känns bra. Vi har kul ihop och känner oss starka. Det finns mycket att bygga vidare på, men med tanke på hur färsk trupp vi har och att vi satt spelet nyligen har det fungerat bra. Nu vill vi göra ännu mer av det vi redan har.

Vad är det viktigaste i ert spel som det ser ut nu? När vi pratade med Hans Andersson i Edsbyn sa han att ni gjort varandra bra genom att spela med mycket fart.

- Jo, men det stämmer. Vi har en stor, bred trupp med många bra spelare och om alla är med och drar det vi ska göra är vi oerhört bra, det vet vi. Det viktiga är att vi är många som är med och det gör att vi blir tunga. Vi vill ha mer boll och jobba mer med possession-spelet.

Hur var det för dig att inför säsongen lämna Tillberga som du spelat i hela livet?

- Tanken att spela i VSK har alltid funnits där som ett alternativ, och kanske det absolut bästa alternativet. Att komma hit har varit en behövlig motivationshöjare. Det låg rätt i tiden. Jag var redo att ta steget nu när VSK gör en föryngring.

Hur har du och ditt spel påverkats av flytten?

- Jag känner mig i ganska bra form. Det har varit en stor omställning både i tempot på träningarna och på det sättet att jag spelar på en ny position som forward, men jag tycker att jag har anpassat mig relativt snabbt och bra.

Ni var några stycken som gjorde samma flytt efter förra säsongen. Har ni märkt av några reaktioner på det i stan?

- Nej. Kanske det hade varit annorlunda om Tillberga varit kvar i Elitserien, men som jag har förstått det är det inga sura miner någonstans.

Man kan anta att guldet är målsättningen för laget?

- Vi har egentligen inte pratat om det, men det finns inga mellanår för VSK. Det finns ingen anledning att sikta på något annat.

PODDAVSNITT OM VSK >> Avsnittet om Sveriges mest framgångsrika bandyklubb. Om historien, om spelet som chockade konkurrenterna, om inslag från rysk bandy och vinnarmentaliteten bland spelare och ledare i klubben.

Åby/Tjureda värvar rysk anfallare

Åby/Tjureda värvar rysk anfallare

Ström: Ja, publiksiffrorna sjunker – men sitt still i båten

Ström: Ja, publiksiffrorna sjunker – men sitt still i båten