Åby/Tjureda värvar rysk anfallare

Åby/Tjureda värvar rysk anfallare

Åby/Tjureda förstärker truppen med Kirill Popelyaev, 22-årig offensiv kraft från Dynamo Moskva. Meningen är att han ska hjälpa ett skadedrabbat lag genom att få den speltid han saknat i Dynamo.

Popelyaev spelade nyligen final i ryska cupen då Dynamo Moskva mötte Neftayanik i Chabarovsk, men nu ska anfallaren spela sin bandy på helt andra platser.

- Vi har en situation med otroligt många skadade spelare och precis som alla klubbar vill vi ha en så bred trupp som möjligt och letar ständigt efter möjligheter, säger Sergej In-Fa-Lin, tränare för Smålandslaget.

Sportchef Frank Gunnarsson har uttryckt det som att man velat kompensera, snarare än förstärka truppen.

Förmodligen gör man nu både och i form av Kirill Popelyaev, en av många unga talanger som haft svårt att få speltid i Dynamo Moskva. Kontakterna med Ryssland har skötts av In-Fa-Lin.

- Det var ett sammanträffade att det här klaffade. Både klubbledningen och han tyckte att det var en bra möjlighet att testa något nytt. Man får ju bredare kunskaper om man spelar mot olika spelstilar och inte bara det man är van vid.

Popelyaev anländer till Sverige på söndag och stannar på lån säsongen ut. Arrangemanget innebär en viss kostnad för klubben.

- Men vi är ingen rik förening. Han kommer hit för att han är ute efter speltid. Hade han velat ha pengar hade han fått gå till en Elitserieklubb, säger In-Fa-Lin.

Åby/Tjureda har inlett den allsvenska säsongen strålande, leder en haltande tabell och har i nuläget en nolla i förlustkolumnen efter sex spelade matcher.

- Det är en positiv trend, men det är en lång säsong och det gäller bara att fortsätta jobba målmedvetet.

Magnus Muhrén berättar om utbrändhet i ny bok - läs utdrag

Magnus Muhrén berättar om utbrändhet i ny bok - läs utdrag

Robin Andersson: "Det finns inga mellanår för VSK"

Robin Andersson: "Det finns inga mellanår för VSK"